Iako raste svijest o brizi za okoliš, još uvijek premalo električnih automobila

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U Kneževoj palači o energetskoj učinkovitosti
Iako raste svijest o brizi za okoliš, još uvijek su električni automobili u Hrvatskoj premalo zastupljeni. Jedan od razloga je zasigurno i premali broj punionica, odnosno veliki manjak infrastrukture na kojoj bi se električna vozila mogla puniti, istaknuo je još Jurica Perko
Arif SITNICA
Zainteresirani za iskorištavanje obnovljivih izvora energije

Zadarska županija, u suradnji s Regionalnom energetskom  agencijom Sjever i Društvom za oblikovanje održivog razvoja organizirala je protekle srijede Info dan na temu energetske učinkovitosti i iskorištavanja obnovljivih izvora energije za građane.

Info dan, koji je održan u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače,  imao je za cilj okupiti sve zainteresirane građane s područja Zadarske  županije, te im pružiti najnovije informacije o aktualnim mjerama za  poticanje energetske učinkovitosti.

Zadarska županija, naime, prepoznaje veliku važnost budućeg razvoja  na energetski održiv način i stavlja naglasak na potrebe i mogućnosti povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energije,  te razvoja elektromobilnosti u Hrvatskoj. 

- Želimo potaknuti građane na primjenu mjera energetske učinkovitosti i povećanje korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem smanjenja  potrošnje energije iz konvencionalnih izvora, što posljedično rezultira financijskim uštedama, kazao je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela  za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove u Zadarskoj županiji, te istaknuo kako je Zadarska županija i ove godine raspisala natječaj  za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području  Zadarske županije u 2019. godini, o kojem će ovih dana odlučivati Povjerenstvo za odlučivanje o rezultatima natječaja.

Inače, održani Info dan sastojao se od dva tematska predavanja. Tako  je u prvome izlaganju Ivana Rogulj iz Društva za oblikovanje održivog  razvoja iz Zagreba upoznala nazočne o mogućnostima instalacije fotonaponskih sustava na privatne objekte, te o uštedi koju korištenje tog  sustava donosi, dok je drugo predavanje održao Jurica Perko iz Regionalne energetske agencije Sjever. On je govorio o isplativosti kupovine elektroničkih vozila, te o njihovim prednostim, ali i nedostacima.

- Iako raste svijest o brizi za okoliš, još uvijek su električni automobili u  Hrvatskoj premalo zastupljeni. Jedan od razloga je zasigurno i premali  broj punionica, odnosno veliki manjak infrastrukture na kojoj bi se električna vozila mogla puniti, istaknuo je još Jurica Perko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)