Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ljubitelj Tita na EU izborima

31.05.2019. 10:06
Ljubitelj Tita na EU  izborima


Na nedjeljnim izborima za predstavnike Hrvatske u Europskom parlamentu, jedan je zadarski birač, očito nezadovoljan (štoviše,  ogorčen) politikom, političarima i njihovim (ispraznim) obećanjima,  odlučio umjesto zaokruživanja kandidata, ostaviti poruku. A poruka  koju je ispisao na glasačkom listu, glasi: "Dragi druže Tito, tebi sretan  rođendan, a ove lopove sve nabijem na k…".
Eto, kako su izbori pali baš na 25. svibnja, tj. na rođendan predsjednika bivše države, a koji se nekoć slavio kao Dan mladosti, ovaj je zadarski birač ostavio trag o svome stavu prema prošlosti i sadašnjosti.  Barem što se političara tiče.
Fotografiju glasačkog listića s porukom prikazao je na svome Facebook profilu jedan naš sugrađanin. Ovaj mali 'hommage drugu Titu' i  verbalna pljuska aktualnim političarima, možda je tek obična šala, podrugivanje (be)smislu koje naš Zadranin osjeća prema ovim EU izborima, a možda je to i njegovo iskreno očitovanje o liku i djelu "najvećeg  sina naroda i narodnosti SFRJ". Kako god bilo, izbori su, kako vole reći  naši političari, praznik demokracije, pa eto neka onda i Tita među EU  kandidatima. Nije pokojnik kriv što je praznik demokracije pao baš na  njegov rođendan, zar ne!?