Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mirka Erstića zamijenit će Ivica Erlić

31.05.2019. 10:30
Mirka Erstića  zamijenit će Ivica  Erlić


Bivši benkovački gradonačelnik, poznati HDZ-ovac, Mirko  Erstić, od ponedjeljka više nije zamjenik ravnatelja županijskog Zavoda  za hitnu medicinu. Dana 3. lipnja ističe mu mandat na ovoj dužnosti, no  kako saznajemo u njegovoj stranci, Erstić više neće biti drugi čovjek Zavoda, već će uskoro imenovati novog zamjenika.
Prema informacijama iz HDZ-a novi zamjenik aktualnog ravnatelja dr.  Predraga Orlovića bit će ekonomist Ivica Erlić koji bi ovu dužnost trebao  preuzeti nakon skorašnjeg natječaja. Odluku o raspisivanju natječaja uskoro će donijeti Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu, no Erlić je  najizgledniji kandidat za ovo mjesto.


Erlić smijenjen u Benkoviću
Ivica Erlić javnosti je inače poznat kao bivši direktor Benkovića, komunalne tvrtke Grada Benkovca, no s te je dužnosti smijenjen u veljači  prošle godine. Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić tada nam je izjavio kako je do smjene došlo iz razloga što se "tvrtka mora posložiti na  puno bolji i kvalitetniji način", ali da Erlića ipak neće "otjerati na ulicu".
No, prema informacijama iz HDZ-a, bivšeg direktora Benkovića sada  čeka čeka mnogo bolje mjesto, ovo zamjenika ravnatelja respektabilne  županijske ustanove za hitnu medicinu.
Ravnatelj Predrag Orlović o najnovijim promjenama u Zavodu pak   kaže:
– Dosadašnji zamjenik, gospodin Mirko Erstić, na dužnosti ostaje do 3.  lipnja do kada ima ugovor, nakon toga se raskida njegov ugovor sa Zavodom i ide se u raspisivanje natječaja za zamjenika, pojašnjava dr. Orlović.


Istraga zbog nestalog novca
Erstić, pak, o ovome nije znao ništa, već je vijest o raskidu ugovora zapravo saznao od nas. Naime, na pitanje želi li komentirati ovaj raskid  ugovora i raspisivanje natječaja za njegovu dužnost, ostao je zatečen, pitajući nas o kojem se natječaju radi te nakon našeg pojašnjenja kratko  rekavši: "Ne znam za to". Na pitanje hoće li se kandidirati te kakvim ocjenjuje svoj dosadašnji mandat, ipak nam je dao jasniji odgovor.
– Naravno da ću se kandidirati!  Tu sam od 2014. godine, prošao sam  svašta i radio sve poslove, tako da ne vidim razloga zašto se ne bih kandidirao, poručuje Erstić.
U prilog mu, nažalost, ne ide istraga koja se trenutačno provodi zbog  primopredaje novca Zavoda, a nakon što je bivša voditeljica Odjela za  sanitetski prijevoz, Lucija Rožić, izjavila da je novac predala zamjeniku  ravnatelja, Mirku Erstiću. Rožić ga je čak prijavila Općinskom državnom  odvjetništvu, no Erstić je izjavio da novac nije preuzeo, potpis na zapisnicima nije njegov te da je Luciju Rožić prijavio policiji.
Ona je u međuvremenu dobila otkaz zbog osobito teške povrede radnog odnosa, a s Erstićem se za dva dana raskida ugovor o radu.




Natjecao se i za mjesto ravnatelja
Ova se promjena srećom događa uoči početka glavne sezone, zbog koje se Zavod mora što kvalitetnije pripremiti kako bi što spremniji  dočekali sezonu. Poznato je, naime, da se timovi Hitne pomoći ljeti moraju dodatno pojačavati zbog velikog broja gostiju koji pristižu na zadarsko područje.
No, bit će zanimljivo pratiti tko će se sve javiti na natječaj za novog  zamjenika, kao i to hoće li se Erstić ipak odlučiti na kandidaturu za  dužnost koju obnaša već pet  godina. Erstić se inače natjecao i za mjesto  ravnatelja Zavoda u ožujku 2015. godine, pojašnjavajuči kako "ispunjava  sve uvjete" te da je u Zavodu već godinu dana. Za ravnateljsku dužnost  kandidirao se i u ožujku ove godine kada je mandat ipak, po drugi put,  povjeren dr. Predragu Orloviću.