Velika promocija Zadra u svijetu

Slika korisnika admin
jedrilicari1
Vedran SITNICA
Predstavnici Grada sa zadarskim jedriličarskim nadama

Predstavnici Grada Zadra upriličili su jučer primanje za zadarske jedriličare koji će braniti boje Hrvatske na Olimpijadi u Pekingu. Put Pekinga uskoro kreću Pavle Kostov i Petar Cupać iz Jedriličarskog kluba Uskok i najveće nade hrvatskog jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić iz JK Sv. Krševan. Ovo je prvi put da Zadar ispraća svoje olimpijce na predstojeću Olimpijadu, a zamjenik zadarskog gradonačelnika Dražen Grgurović naglasio je da se nisu dogodile prognoze da će nestajanjem blokovske podijeljenosti Olimpijada izgubiti na natjecateljskoj draži.

- Sudjelovanje na Olimpijadi ne znači samo promociju Hrvatske nego i Zadra. Samo da spomenete na Olimpijadi da dolazite iz Zadra, to je promidžba koju mi ne možemo platiti nikakvim novcima. Stoga želimo da vaše medalje budu šlag na sve uspjehe Zadra u posljednjih nekoliko godina, rekao je Grgurović.

Uime JK Sv. Krševana na potpori Grada jedrenju zahvalio je trener Edo Fantela, koji je napomenuo da je realno od jedriličara očekivati najbolje plasmane i dobar rezultat, ali da bi onaj pravi sportski zenit, barem Fantela i Marenić, trebali dostići na Olimpijadi u Londonu 2012. Pedsjednik Uskoka Ive Mustać također je zahvalio Gradu na omogućavanju vrhunskog centra za jedrenje kakav postoji na Vitrenjaku, gdje će se uskoro susresti 200 brodova i preko 400 natjecatelja na Europskom prvenstvu klase 470.

- Na taj se način promovira značaj grada kao mjesta na kojem se organiziraju najveće svjetske i europske priredbe, ali i mjesta koje je već nekoliko godina središte hrvatskog jedriličarskog sporta, rekao je Ive Mustać, dodajući da su od deset hrvatskih jedriličara njih čak četiri iz Zadra.

Zadarskim sportašima na Olimpijadi u Pekingu pridružit će se košarkaši Marko Popović i Marko Banić, koji zbog priprema reprezentacije nisu mogli nazočiti prijemu u Gradskoj vijećnici. Na Olimpijadu ide i ponajbolji zadarski rukometaš svih vremena Tonči Valčić.

Jedriličare će na Olimpijadi pratiti i glasnogovornica reprezentacije zadarska novinarka Zrinka Grancarić te trener Ivan Bulaja. Zadarskim jedriličarima Grad je darovao mornarske majice s natpisom Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno