Za Školu plivanja skupljeno 26.120 kuna

Slika korisnika admin
donacija
Vedran SITNICA
Zadovoljstvo na licima - Organizatori milenijskog skoka i ravnateljica Dječjeg vrtića "Latica"

Ovogodišnji spektakl Millennium jump & dance  koji je osim promotivnog, zabavnog i ekološkog imao i humanitarni karakter, jučer je dobio svoj epilog.

Podsjetimo, naime, kako  spomenuti humanitarni karakter podrazumijeva pomoć  Dječjem vrtiću "Latica", odnosno nastavak prošle godine  pokrenute Škole plivanja za  djecu s poteškoćama u razvoju, a koja će zahvaljujući  prilozima prikupljenim kotizacijom akreditacija za  sudjelovanje na Millennium  jump & danceu nastaviti s  radom i ove jeseni.

Stoga je radi uručenja čeka u vrijednosti od 26.120  kuna Dječjem vrtiću "Latica"  jučer u prostorima caffe bara  Atrij održana konferencija  za novinare. Na konferenciji  su nazočili predstavnici organizatora manifestacije,  odnosno Neven Stojaković  iz Društva Propela i Zvonko  Šupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Vesna  Penjalov, ravnateljica Dječjeg vrtića "Latica", a uime  Grada Zadra, koji je svesrdno  podržao manifestaciju, nazočan je bio dogradonačelnik  Dražen Grgurović.

Prisutnima se prvo obratio  Neven Stojaković, izrazivši pritom i zadovoljstvo ishodom  ovogodišnjeg Milenijskog skoka koji se i po drugi put pokazao prihvaćenim među Zadranima, ali i brojnim turistima.

- Cilj današnjeg okupljanja je  konačna predaja novca skupljenog od kotizacija. Nadam se da  će Dječji vrtić "Latica" prihvatiti našu ponudu te nastaviti  prošle godine započeti projekt,  odnosno Školu plivanja koja za  djecu s poteškoćama u razvoju  ne predstavlja samo učenje plivanja, nego i razbijanja straha  od vode te svojevrsnu rehabilitaciju, kazao je Stojaković, napomenuvši kako će u tom slučaju od ove jeseni na bazenu u  hotelu Pinija, a u suradnji s  instruktorima plivanja nastaviti  sa školom.

Zahvalio je također Gradu  Zadru, Zadarskoj županiji, Hrvatskim vodama, MORH-u -  aerobazi Zemunik, PU zadarskoj, Lučkoj upravi Zadar, Čistoći Zadar, Vatrogasnoj postrojbi Zadar i zadarskoj tvrtki  Ploter, koji su podržali ovogodišnju manifestaciju.

Vesna Penjalov je također  zahvalila organizatorima i svima onima koji su skočili i na taj  način omogućili nastavak jedne  ovako važne suradnje, a potom je upriličena i svečana  primopredaja ovog vrijednog čeka.

Podsjetimo također kako  je prošle godine prikupljeno  17.400 kuna zahvaljujući kojima je u suradnji s Plivačkim klubom Zadar osnovana Škola plivanja. Naime,  tada je za pohađanje škole  plivanja odabrana jedna  skupina od devetero djece i  to one s motoričkim i govorno-jezičnim teškoćama,  koji su školu pohađali u listopadu, studenom i prosincu prošle godine, a potom  nakon isteka pauze u hotelu  Pinija, gdje se rad odvijao  ponovno u travnju kada je i  završio.

Po završetku tečaja svi su  uspješno svladali samostalno  plivanje uz pomoć daske, naučili su skočiti u vodu i roniti,  odnosno pravilno zadržavati  dah, a uz prošlogodišnju skupinu djece ove godine je u planu uključiti i još jednu, odnosno  skupinu djece s mentalnom retardacijom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno