Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Domaćini “pomeli” Crikveničane rezultatom 8:3

Autor: Jelica Farkaš

30.07.2009. 22:00
Domaćini “pomeli” Crikveničane rezultatom 8:3


Uvjerljiva pobjeda dokaz je da je raspoloženoj biogradskoj ekipi još jednom jednostavno sve išlo od ruke. Ili, pak od noge. Bilo je tu plivanja sa zavezanim rukama, nogometa u kantama, skakanja u “vrićama”, bacanja s grede, pucanja balona, veslanja u gondolama, slaganja kašeta te potezanja konopa
 Preksinoć se u večernjim satima na bazenu biogradske Ilirije d.d. održao drugi ovogodišnji susret Biograjskih litnjih igara. Nakon što su u prvom susretu ugostili i nadmoćno pobijedili ekipu iz Senja, sličan scenarij ponovio se i ovog puta s ekipom iz Crikvenice. U već standardnim vodenim i kopnenim disciplinama spomenutih igara, koje su u Biogradu ponovno oživjele zahvaljujući Udruzi za očuvanje starih tradicijskih igara, svake je godine sve veće zanimanje za sudjelovanjem na njima, ali i zadovoljnih turista. Veliki broj od nekoliko tisuća, koji se i okupio i na ovom susretu, zdušno je navijao za sve sudionike. Ipak, nešto malo jače za domaće.
A kako i ne bi kada su domaći u čak osam disciplina bili bolji od gostiju.
Pobjeda s rezultatom 8:3 samo se mogla poželjeti i dokaz je da je raspoloženoj biogradskoj ekipi još jednom jednostavno sve išlo od ruke. Ili, pak od noge. Bilo je tu plivanja sa zavezanim rukama, nogometa u kantama, skakanja u “vrićama”, bacanja s grede, pucanja balona, veslanja u gondolama, slaganja kašeta te potezanja konopa.
I ove su igre otvorene u nazočnosti predstavnika pokrovitelja igara – Grada Biograda, TZ grada Biograda te Ilirije d.d., ispred koje je nazočan bio Slaven Desnica. Pozdravne riječi gostima i svim sudionicima uputio je direktor TZ-a Ivo Eškinja, kao i predstavnica gostujuće ekipe – direktorica TZ Crikvenice Gordana Jelenović.
I ovotjednim igrama prethodili su nastupi biogradske Gradske glazbe i mažoretkinja. Nakon ovog susreta sa Crikvenicom Biograđani imaju još jedan susret na domaćem terenu i to s ekipom iz Novog Vinodolskog.
Litnje igre “probile” su i granice Hrvatske, a o tome najbolje govori ponuda iz Makedonije, koja je ovih dana stigla na adresu organizatora igara. U njoj se obraćaju s molbom da im se omogući snimanje reportaže s igara za televiziju Skopje. Kako postoje i čvrsta obećanja HTV-a o snimanju ili kompletnom prijenosu igara, treći i posljednji ovogodišnji susret – onaj između Biograda i Novog Vinodolskog, predviđen za prvu polovinu kolovoza bit će višestruko zanimljiv.
– Za taj susret svakako ćemo se dobro pripremiti. Ne samo kako bismo bili bolji, već u smislu da sve bude savršeno organizirano i da igre predstavimo u doista najboljem svjetlu, kazali su organizatori.