Gradska sramota na čekanju do jeseni

Slika korisnika admin
trava_visnjik_1
Vedran SITNICA
Veličanstvena dvorana u sjeni hrpetina smeća

Prekrasnu sportsku dvorau, čiji je impozantan izgled oduševio sve Zadrane i posjetitelje, Zadar stavio na vrhove svjetskih sportskih i turističkih ljestvica, a građane učinio ponosnima, upotpunio je potom i novi bazen, koji je posebno razveselio zadarske plivače, skakače u vodu i vaterpoliste. Svih ovih blagodati Zadrani su itekako svjesni, znaju s čime se mogu podičiti i to nikako ne skrivaju. No, ipak, mnogi su ogorčeni na trenutačni izgled okoliša ovog vrhunskog arhitektonskog zdanja.

Naime, svu ovu ljepotu propisno narušava zapušteni okoliš oko bazena i dvorane, a mjesecima nepokošena trava i bezobzirno bačena hrpa svakojakog smeća, nalik su na omanji deponij. Sve je ovo više nego dovoljan razlog za ogorčenost i ljutnju građana na one koji ovom smetlištu doprinose, kao i onima koji ne čine ništa kako bi ga sanirali. Kao i za svaki problem u gradu, nekolicina Zadrana se u želji da doprinesu uklanjanju ove gradske sramote, putem interneta obratili Gradu Zadru.

- Već sam jednom postavio ovo pitanje i ubrzo je trava bila pokošena pa se nadam da će i sada tako biti. Radi se o travi kod nove dvorane i bazena iza ograde 5 urbanih vila kod Jadran Investa. Kada možemo očekivati sređivanje okoliša oko dvorane i bazena? Otkako su završili izbori nema više bagera, a ovako izgleda užasno, pitao je ovaj građanin, a iz Grada mu je odgovoreno kako će primjedbe oko košnje biti proslijeđene dalje, no da se okoliš bazena i dvorane neće dalje uređivati u ovoj fazi, dok su svi ugovoreni radovi izvršeni.

No, kako doznajemo u razgovoru s Dinom Bailom, direktorom ŠC Višnjik, uređenje okoliša je u planu, a trebalo bi biti gotovo prije jeseni.

- Svjesni smo postojeće situacije, znamo za obraslu travu i za smeće i radimo na tome da se ono što prije ukloni. U kontatku smo s Nasadima i s Čistoćom, no jednostavno, zbog malog broja ljudi i ljetnih mjeseci ni oni nisu bili u mogućnosti postojeće stanje do sada sanirati, kazao je Bailo, naglasivši kako bi prostor oko dvorane i bazena već do 20. kolovoza trebao zablistati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno