Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Utakmica koju je najlakše igrati

Autor:

30.07.2009. 22:00
Utakmica koju je najlakše igrati


Činjenica je da je najlakše igrati ovakve utakmice, jer je pritisak minimalan i ne očekuje se rezultat od nas – mišljenja je Milin
Nakon lošeg prvenstvenog početka, poraza od Cibalije u Stanovima, Zadrane u nedjelju očekuje utakmica drugog kola protiv Hajduka na Poljudu. Što očekivati od Zebićevih pulena u utakmici u kojoj su apsolutni autsajderi, pogotovo nakon loše prikazane igre a ponajviše rezultata protiv Vinkovčana? Odgovor je pokušao dati Ferdo Milin, koji smatra da se teško vaditi na protivniku kao što je Hajduk, ali da se mora pronaći ona dobra igra koja je krasila Zadrane kroz pripremno razdoblje.
– Nakon poraza od Cibalije bili smo u šoku dva dana, ali smo se skupili i dogovorili među sobom da zaboravimo što prije taj poraz i pokušamo pronaći onu igru iz pripremnih utakmica – kazao je Milin koji zna da u Splitu moraju odigrati puno bolje nego tjedan dana prije, pogotovo u zadnjoj liniji koja će biti pod permanentnim pritiskom Hajdukove navale.
– Imali smo individualnih pogrešaka koje su nas skupo koštale. Osim toga taktički smo loše ušli u utakmicu. Stanko Mršić je odlično pripremio utakmicu stavivši petoricu igrača u veznu liniju što nam je totalno poremetilo koncepciju. Jedino smo uspijevali preko naše desne strane u prvom poluvremenu stvoriti nekoliko prilika koje nismo uspjeli kapitalizirati. Sad moramo pokušati iznenaditi u Splitu, možemo se nadati da će Splićani biti umorni od nastupa u Slovačkoj, no ipak su oni kvalitetniji sastav i stvarno će biti teško uzeti bodove.
Milin ipak pronalazi tračak nade pred utakmicu s Hajdukom.
– Činjenica je da je najlakše igrati ovakve utakmice, jer je pritisak minimalan i ne očekuje se rezultat od nas. Možemo se osloboditi grča i odigrati najbolje što znamo. Motivacija je uvijek velika kad se igra protiv Hajduka. Nadam se da možemo i rezultatski profitirati pogotovo što se igra bez prisustva gledatelja što će biti sigurno određeni hendikep za Hajdukovce kojima će izostati potpora Torcide.
Kakve se promjene mogu očekivati u odnosu na prošlu utakmicu?
– Ne mogu reći ništa konkretno u svezi sastava, jer nije još ništa decidirano tko će igrati. Tko god bude istrčao mora dati svoj maksimum i smanjiti pogreške koje su nas koštale u toj kobnoj utakmici s Cibalijom. Ja sam spreman biti i na klupi ako će se nešto promijeniti nabolje, ali ako ne budemo utakmicu igrali s istim intenzitetom od početka do kraja onda nam se ne piše dobro ni protiv Hajduka, a ni protiv mnogo slabijih momčadi.
Vjerojatni sastav: Ježina – Bilaver, Bećiri, Puljić, Jozinović – Cela, Milin, Ljubičić, Alimanović – Terkeš, Šaranović. Pričuve: Gluić, Maruna, Šiklić, Jonjić, Ćurjurić, Kurtin, Mitrović.


Zakon velikih brojeva


Hajduk, makar kad je riječ o statistici, može biti bezbrižan pred dolazak Zadrana. Splićani gotovo da nisu mogli poželjeti boljeg protivnika za utakmicu koju moraju odigrati pred praznim tribinama. U 15 domaćih utakmica Splićani su Zadrane pobijedili čak 14 puta, a Zadar je slavio opjevanog 22. veljače 1998. kada je bilo 2:1 za momčad sa Stanova. Stoga se uvijek pred polazak na Poljud iz Zadra čuju iste najave o tradiciji koja i “postoji da se sruši” ili o “zakonu velikih brojeva”. Do sada ništa od tih “aduta” nije prolazilo. Nedjelja će dati odgovor nastvalja li se mučna tradicija.