Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za tjeralicu je nadležna policija

Autor:

30.07.2009. 22:00
Za tjeralicu je nadležna policija

Foto: Vedran SITNICA



Liječnik Marko Montana, koji se prije 1991. godine zvao Jozo Marković, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, prije nekoliko dana počeo je raditi u Gračacu. Međunarodna tjeralica može se pronaći na portalu slovenske policije, ne piše zbog čega je tražen, a sam Montana nam je rekao kako je to zbog kredita od 110 tisuća DM koje nije vratio jednoj banci i da je osuđen na zatvorsku kaznu iako ne zna koliku. Državljanin je RH tako da nije moguće njegovo izručenje drugim državama s kojima nemamo sporazum o izručenju, a prema nekim navodima nad njim se trenutno vrši provjera o valjanosti diplome. Ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek ne vidi ništa sporno u zapošljavanju lica s tjeralice, jer nije na Domu zdravlja da to provjerava, a za to postoje valjane institucije.
– U Gračacu smo već duže vrijeme tražili liječnika, dr. Montana prijavio se na natječaj i zaposlili smo ga. O međunarodnoj tjeralici nemam saznanja, meni je pokazao diplomu i licencu za rad koja je stara šest mjeseci, a provjerava li to netko ne znam. Postoje nadležne institucije koje se time bave, rekla je ravnateljica Bek.
Na pitanje hoće li međunarodna tjeralica koja je raspisana za njim, kako nam je sam priznao, imati utjecaja na njegov posao, ravnateljica Bek kaže kako je to nadležnost policije te da za to nije nadležan Dom zdravlja.