Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biograd u znaku Zvonimirovog grada

30.07.2010. 22:00
Biograd u znaku Zvonimirovog grada


Ovu šaroliku ponudu predstavili su mladi i stariji članovi brojnih kulturnih udruga koje djeluju u tom gradu. Tako su, primjerice, prodavači na štandovima nudili svoje proizvode obučene u srednjovjekovne kostime iz kazališta, točnije, mjuzikla “Kralj Zvonimir”, a to je predstava koju već treću godinu zaredom organiziramo mi u Kninu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, kazali su nam sudionici ovog performansa u Biogradu


Biogradska riva bila je ovih  dana u znaku Knina. Pršut i  vino, sirevi obiteljskih gospodarstava, nakit, slike, ukrasi  od kamena, biljni proizvodi te  posebno zanimljive kninske  tkanice, privlačili su pozornost brojnih Biograđana i gostiju.
– Ovu šaroliku ponudu  predstavili su mladi i stariji  članovi brojnih kulturnih  udruga. Tako su, primjerice,  prodavači na štandovima nudili svoje proizvode obučene u  srednjovjekovne kostime iz  kazališta, točnije, mjuzikla  “Kralj Zvonimir”, a to je predstava koju već treću godinu  zaredom organiziramo mi u  Kninu pod pokroviteljstvom  Ministarstva kulture – kazali  su nam sudionici ovog performansa u Biogradu.
 Oko štandova šetali su isto  tako zanimljivi mladi članovi  Dječjeg kazališta Pinokio,  obučeni u kostime u kojima  inače igraju prikaz “Legende o  Kninu”. Uz to u ponudi su se  našli i uraci likovne kolonije,  unikatni nakit, kao i ručni radovi tamošnje udruge umirovljenika. Za 15 kuna mogli  su se kupiti i Zvonimirovi  novčići te grbovi i razni kamenoklesarski umjetnički radovi. Posebnu pozornost ženskog djela pobudile su tkanice, a čiji proces rada je prezentiran pred publikom. Od  preslice do gotovih uradaka  dug je put, no u konačnici  nastaju doista prekrasni predmeti koji plijene svojim bojama, ali i prirodnim materijalima i kvalitetom.
Predstavnici grada Knina  izveli su i zanimljiv kulturno-zabavni program na pozornici te se može kazati da su  u konačnici doista ponudili  nešto novo, drukčije, iz njihova mjesta, a posebno bogate  kulturne baštine o kojoj se  malo zna.