Škabrnja bez tradicionalnog koncerta?

Slika korisnika admin
Autor: 
bubnjar
Zvonko KUCELIN
Načelnik Škabrnje, Nediljko Bubnjar

Škabrnju je prošlog vikenda zadesila nezapamćena tragedija. U prometnoj nesreći živote su izgubila dvojica Škabrnjanaca u dobi od 21 i 27 godina. U subotu je u Škabrnji vladao muk, svi su bili u šoku, sve je bilo u tišini. Nesreće se događaju, no ovo je bilo uistinu nešto nezapamćeno. Svi su proteklih dana u ovom mjestu bili u nevjerici. Sprovod dvojice mladića je bio neviđen, nikad se toliko ljudi nije okupilo na jednom ispraćaju. Gubitak svakog ljudskog života na ovakav način je težak, no pogotovo je teško kad se radi o mladim životima.

U Škabrnji je ovo vrijeme u godini kad se, obično, sve u mjestu priprema za Veliku Gospu, blagdan koji se na poseban način slavi. Kako trenutačno stvari stoje, ove godine od velikog slavlja neće biti ništa. Naime, Škabrnjani svake godine organiziraju veliki koncert na kojem se okupi i po nekoliko tisuća posjetitelja. Na večernji koncert dolazi se iz raznih krajeva, a uvijek to bude netko od poznatih hrvatskih pjevača. Škabrnja jednostavno diše za taj dan i sve se na vrijeme i dobro priprema. Ove godine, čini se, koncerta neće biti. Glavni razlog je pogibija dvojice mladića.

- Još uvijek se konzultiramo, no kako trenutačno stvari stoje koncerta za blagdan Velike Gospe neće biti. Glavni razlog je pogibija dvojice naših sumještana, kazao je Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja. Smatra kako je kod ljudi, kod većine, stav da to bude dan bez derneka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika rosan
Strašno. Ali da se ne navedu ni imena dvojice o kojima je rijeć je isto strašno.