Zavodu za hitnu medicinu 450 kvadrata u zgradi Poliklinike

Slika korisnika admin
PIXSELL

U prvom službenom posjetu Zadru ministar zdravlja, Siniša Varga, najavio je skorašnje preseljenje Odjela onkologije i Odjela fizikalne medicine u zgradu Poliklinike. Ovo su odjeli koji traže što hitnije preseljenje u adekvatniji prostor, a iako ministar nije spominjao preseljenje u Polikliniku županijskog Zavoda za hitnu medicinu, čini se kako bi se  konačno moglo posrećiti i njima s obzirom da su u vrlo specifičnoj situaciji.

Ovo je jedna od rijetkih medicinskih ustanova koja je raštrkana na čak tri lokacije. Uprava Zavoda nalazi se u zgradi Ljepotice, Hitna pomoć u Meštrovićevoj ulici, a garaža kod zadarske ispostave Elektre.

Čim je preuzeo Zavod za hitnu medicinu, ravnatelj dr. Predrag Orlović najavio je mogućnost preseljenja u Polikliniku, što je naveo i u svom programu na natječaju za ravnatelja, uočivši već tada ovaj problem za normalno funkcioniranje Zavoda. Čini se kako bi konačno moglo doći do određenog pomaka, jer su ravnatelja Orlovića nazvali iz Ministarstva zdravlja zanimajući se koliki bi prostor Zavodu u Poliklinici trebao za rad.

- Ne znamo kada će do preseljenja doći, ali i ovo je već velik pomak u rješavanju problema koji bi nam znatno olakšao rad. Sada smo raštrkani na sve strane, s tim da je najmanji problem što nam je uprava u drugoj zgradi, međutim, bilo bi puno lakše da nam je garaža bliže i da smo objedinjeni. Rekao sam da bi nam trebalo 450 kvadrata, riječ je zapravo o već dogovorenoj kvadraturi iz nekih ranijih procjena preseljenja Zavoda - kaže dr. Orlović koji je Ministarstvu u razgovoru napomenuo kako bi im dobro došlo još prostora ukoliko ga je moguće dobiti.

Preseljenje Zavoda u Polikliniku olakšalo bi i dolazak pacijentima jer se Hitna pomoć nalazi u zgradi u kojoj su smještene i zubne i ginekološke ambulante, pa je često teško naći slobodno mjesto na parkiralištu prekrcanom automobilima. Nije tajna da dio Zadrana parkiralište ispred Hitne koristi kao vlastito ostavljajući svoj automobil dok odu na posao ili u spizu. A o manevriranju kola Hitne na parkiralištu punom vozila pacijenata da se i ne govori - vozači često parkiraju tik do njihovih vozila kao da nije riječ o kolima za hitne intervencije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno