Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Božidar Miletić pomoćni trener Kuvajta

31.07.2018. 15:58
Božidar Miletić pomoćni trener Kuvajta


Bivši tehnički direktor hrvatske reprezentacije Romeo Jozak novi je izbornik Kuvajta, a prvi pomoćnik bit će mu Zadranin Božidar Miletić.
– Već duže vremena u kontaktu sam s Jozakom koji cijeni moj trenerski rad. Kada je otišao u poljsku Legiju imao je druge suradnike, a nakon razgovora s katarskim savezom pozvao me i pitao za ulogu pomoćnika, što je za mene velika čast. Ne mislim da sam u startu imao neko trenersko ime već sam svoj put strpljivo gradio i školovao se za ovo što sam danas postigao. Uzbuđen sam i jedva čekam izazove koje donosi rad u seniorskoj reprezentaciji. Sve je ovo za mene još uvijek pomalo nestvarno – kaže Miletić koji je posljednjih godinu i pol dana bio izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije. Prethodno je radio sa ženskim nacionalnim kategorijama do 15 i 17 godina.
– Stekao sam dobar uvid u ženski nogomet koji u Hrvatskoj ima velikih mogućnosti za napredak. Trebaju se još samo neke stvari posložiti. Svakako, podigli smo kvalitetu igre, a za veći rezultatski iskorak nedostajalo nam je i malo sreće.
Miletić zahvaljuje Hrvatskom nogometnom savezu koji mu je dao odriješene ruke za novi posao.
– Odnos s HNS-om je svih ovih godina bio odličan. Dobio sam priliku raditi i nastojao sam je iskoristiti najbolje što sam mogao, bez obzira s kojom sam selekcijom radio. Vjerujem da to rezultati i pokazuju. Razišli smo se vrlo korektno i, tko, zna, možda se jednom vratim u HNS – zaključio je Miletić koji je završio Kineziološki fakultet u Splitu. Kao trener počeo je u mlađim kategorijama Paga, za koji je svojevremeno nastupao i kao igrač. Potom je prešao u NK Zadar, gdje je uz rad s mlađim uzrastima bio i voditelj Škole nogometa, a školovao se i na Akademiji HNS-a. Nova dužnost bila mu je uloga instruktora NS Zadarske županije da bi prvi posao u HNS-u dobio kao pomoćni trener u reprezentaciji do 19 godina koju je vodio Ferdo Milin. Nije teško zaključiti kako se Miletićev trenerski put razvijao od manjih sredina, bez "preskakanja razreda", prema tome da je danas pomoćnik jedne seniorske reprezentacije.
Kad je riječ o Jozaku s Kuvajtskim nogometnim savezom potpisao je dvogodišnji ugovor, a vodit će i olimpijsku nogometnu reprezentaciju te države, objavljeno je na twitteru Saveza. Jozak (45) je radio kao tehnički direktor hrvatske reprezentacije do ožujka prošle godine kada je prešao u varšavsku Legiju gdje je proveo sljedećih sedam mjeseci. U travnju je smijenjen s mjesta trenera u varšavskom klubu.