Gabi Novak održala koncert na terasi MAS-a, otpjevala i dva dueta s Elenom Stellom

Slika korisnika valentinam
DIVA
Dvije su se pjevačice ponovo našle u situaciji da dijele pozornicu, a publika je bila u prestižnoj prilici da uživa u savršenoj simbiozi dva izvrsna glasa, jednog obojanog patinom vremena, a drugog mladosti
Arif SITNICA
Gabi Novak na pozornici MAS-a

U okviru 24. Zadarskog kazališnog ljeta, na terasi Muzeja antičkog stakla koncert je održala jedna od najvećih diva hrvatske estrade – Gabi Novak. Pratnja su joj bili sin Matija Dedić za klavirom, Zvjezdan Marjanović na električnoj gitari i Jadran Dučić Čićo na bubnjevima, dok se kao posebna gošća koncerta divi na pozornici pridružila i mlada zadarska pjevačica Elena Stella. Gabi i Elena su se upoznale u TV emisiji "A strana", gdje su pjevale evergreen "Vino i gitare", a tada odlično odrađena glazbena suradnja nastavljena je u četvrtak kada su na programu bila dva dueta "Sreća" i "Tamo da putujem". Dvije su se pjevačice ponovo našle u situaciji da dijele pozornicu, a publika je bila u prestižnoj prilici da uživa u savršenoj simbiozi dva izvrsna glasa, jednog obojanog patinom vremena, a drugog mladosti.

Uostalom baš onako kako to govore i stihovi "Sreće", pjesme nastale upravo na temelju odnosa starije i mlađe žene, dva svijeta koja se u mnogočemu razilaze no isto tako i spajaju, u pjesmi oko ljubavi, a u nastupu dvije pjevačice zajedno u zajedničkoj strasti za glazbom, za pjevanjem, za emocijama, kojih te večeri svakako nije nedostajalo.

Koncert je otvorila Gabi sa spomenutim "Vinom i gitarama" te nastavila s najvećim hitovima, na radost publike koja je svaku interpretaciju nagrađivala glasnim pljeskom. Bila je to čarobna glazbena večer, a neki od prisutnih nisu mogli vjerovati da je Gabi prešla osamdesetu koliko joj je glas i dalje ostao snažan.

Gabi je pjevala i “Kuću za ptice”, i “Nadu”, i “Hrabre ljude” kao i druge legendarne hitove, usput se šaleći i s publikom kao i svojim momcima u bendu koji su također bili odlični, što se itekako moglo čuti kada su se uhvatili solaža demonstrirajući svoju virtuoznost. Nakon što je otpjevala duet s Gabi Elena je nastavila s jazz standardima poput "Lullaby of birdland", "Autumn Leaves" i "Round midnight" opravdavši ukazanu joj priliku nastupa s divom. Elena je s takvom lakoćom izvodila svoj repertoar, iznjedrivši svoj glazbeni doživljaj svake od otpjevanih pjesama, svojstveno jazzu, svoje verzije oplemenjene njenom posebnom bojom "promuklog" glasa koji ju izdvaja od kolegica joj s estrade i čini tako dobrom, tako posebnom. Koncert je zaključen stajaćim ovacijama, kao i svi ostali koncerti kazališnog ljeta za koje su karte bile rasprodane danima unaprijed.

Krešimir BUKVIĆ

Snimili: Arif SITNICA/Luka GERLANC

 

-- Slika

 

 

-- Slika

Izvođače je publika nagradila velikim aplauzom

 

-- Slika

Koncert je pobudio veliko zanimaqnje građanstva

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)