Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jedan od najboljih hrvatskih kardiologa otišao iz zadarske bolnice

31.07.2018. 11:38
Jedan od najboljih hrvatskih kardiologa otišao iz zadarske bolnice


Iz Opće bolnice Zadar prethodnih je dana otišao dr. med. Ante Anić, specijalist kardiolog. To je potvrdilo i Ravnateljstvo dostavljenim odgovorima na nekoliko pitanja Zadarskoga lista, a koje je odgovore potpisao dr. med. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja.
– Možemo potvrditi da je Ante Anić, dr. med. 25. srpnja 2018. podnio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa u našoj ustanovi. Dr. Anić zaključio je Ugovor o radu dana 24. listopada 2015. godine.
Kako će OBZ u bliskoj budućnosti organizirati posao s obzirom na odlazak dr. Anića, odnosno kako se inače organiziraju poslovi u takvim i sličnim situacijama?
– Opća bolnica Zadar mogući nedostatak liječničkog, ali i ostalog kadra riješava na način da temeljem prethodno dobivenih suglasnosti prema propisanoj proceduri postupanja objavi javni natječaj na koji se svi zainteresirani kandidati mogu javiti. U pojedinim slučajevima kao što je to u primjeru specijalizacija koje nisu „atraktivne“ kao npr. iz hitne medicine, nažalost odaziv kandidata je slab te radna mjesta ostaju slobodna dok ustanova i dalje ima potrebe za navedenim kadrom.
Dr. Ante Anić nastavit će svoj rad u splitskoj bolnici.