Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Lignum započeo obnovu dvorane kod Bagatovog igrališta

01.08.2018. 08:18
Lignum započeo obnovu dvorane kod Bagatovog igrališta


Započeli su radovi na obnovi dvorane kod Bagatovog igrališta koju koriste članovi Stolnoteniskog kluba Donat. Već neko vrijeme zadarski stolnotenisači igraju u lošim uvjetima, a probleme je stvarao krov koji prokišnjava, podignuti parket, a bili su i bez grijanja. Dvorana je u vlasništvu Lignuma, a njezin vlasnik Ivan Jurjević nam je potvrdio da su radovi započeli te da bi ubrzo trebali završiti.
– Mijenjamo krov, stolariju i fasadu. Dvorana je u najmu, plaća je Grad Zadar te je koriste stolnotenisači Donata. Nastojat ćemo da uvjeti u dvorani budu što bolji, da bude ljepša te da radovi što prije budu gotovi, zbog korisnika dvorane, ali i zbog parkinga koji koriste stanari obližnje zgrade, kaže Jurjević.
Posebno zadovoljni s radovima su u STK Donat, jer napokon će imati puno bolje uvjete za trening.
– Trenutno imamo pauzu, odnosno radimo fizičke pripreme i nismo na stolovima. Pauza bi trebala trajati do 15., najkasnije 17. kolovoza, kako nam je obećao gospodin Jurjević. Malo smo u zakašnjenju s radom, ali iznimno smo zadovoljni jer se provode radovi. Zbog prokišnjavanja i dignutog parketa bili smo skraćeni za tri stola što nam je otežavalo trening. Obnavlja se krov i stolarija, radi se fasada, a postavljena je klima tako da ćemo napokon imati i grijanje tijekom zime, kaže trener Davor Karlović.
Podsjetimo, nakon stečaja Bagata kao dio stečajne mase teren s dvoranom kupio je Lignum, iako je Grad Zadar imao pravo prvokupa. Tadašnja gradska vlast na čelu s gradonačelnicom Anom Lovrin pravdala se da Grad za to nema novac. Korištenje dvorane koju već desetljećima koriste stolnotenisači Donata, stoga, Grad plaća tvrtki Lignum po cijeni od 1.500 eura mjesečno, odnosno 18.000 eura godišnje.