Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Mladi nogometaš Zadra najbrži Bibinjac

31.07.2018. 07:18
Mladi nogometaš Zadra najbrži Bibinjac


Treće izdanje cestovne utrke Bibinje Summer run još jednom je opravdalo svoj cilj – u srcu turističke sezone kroz rekreativno trčanje povezali su se turisti i mještani. Osim stalnih sudionika iz Zadra i Zadarske županije na stazi dugoj 4.5 kilometara – od SC Crljenica pa uz D Marinu Dalmaciju i oko samog mjesta – trčali su rekreativci iz Splita, Šibenika i ostalih hrvatskih gradova.
-Sve pohvale, lijepa, kratka, organizirana trka i druženje, kratko je prokomentirao Damir Zimmer koji je na utrku stigao iz Osijeka.


Sudionici iz 10 zemalja
Organizator Općina Bibinje u suradnji sa Školom trčanja Zadar i Triatlon klubom Zadar posebno su ponosni što promoviraju ovakav oblik rekreacije uz sudjelovanje turista iz Norveške, Rusije, Poljske, Slovačke, Austrije, Švedske, Švicarske i Kanade, za što oni budu i nagrađeni, tako je ovom prigodom nagradu iz ruku Jure Fuzula, direktora TZ Bibinje za najbržeg turista ponio Danil Paluch iz Poljske.
-Ove godine smo manje uložili u promociju i marketing, nije bilo radijske reklame, niti reklama na portalima jer smo željeli vidjeti jesmo li postavili dobre temelje i odaziv je odličan, iznad očekivanja. Moram istaknuti kako smo prošle godine uz sve promotivne aktivnosti imali 280 prijavljenih trkača, dok ih je ove godine bilo 236 prijavljenih što su odlične brojke i zapravo su nam poticaj da četvrto izdanje utrke bude još bolje. Planiramo napraviti i utrku za djecu jer smo vidjeli da postoji veliki interes, no o tome ćemo govoriti iduće ljeto – rekao nam je Šime Sikirić iz Općine Bibinje.
Od posebnih nagrada Bibinje Summer run ističe se i po tome što nagrađuju i svoje najbrže mještane. U muškoj konkurenciji najbrži Bibinjac bio je mladi Toni Bugarija, junior NK Zadar, koji je utrku istrčao za 16:40 minuta. Titulu najbrže Bibinje, isto kao i prošle godine ponijela Silvia Vuica. Njima je nagrade uručio Bruno Bugarija, načelnik Općine Bibnje.


Najbrži Perica i Radmila
U muškoj konkurenciji najbrži je bio Sukošanac Perica Brkić, koji je stazu od 4.5 km istrčao za 15:09 minuta. Drugi je bio Bibinjac Toni Bugarija (16:40), a treći Mario Bosnić (16:52), član MK Festina Lente iz Zadra. Njima je prigodne medalje i poklone uručio zamjenik načelnika Šime Sekula. Svoj status favorita kao i Brkić, u ženskoj je konkurenciji opravdala i pobjednica prvog premijernog izdanja Bibinje Summer run iz 2016. godine Šibenčanka Radmila Maksimović. Imala je pobjedničko vrijeme 18:37, ispred Katarine Kokan (19:26), Splićanke koja je po prvi put nastupila u Bibinjama. Kao trećeplasirana u cilj je stigla svestrana rekreativka Marija Kurta (19:35), koja se osim trčanja još bavi i plivanjem, a nastupa i u aquatlonu. Njima je medalje i pehare uručio Ivan Krstičević, direktor komunalne tvrtke Bibinjac, čiji su djelatnici a i brojni volonteri dali veliki i nesebični doprinos u održavanju ovogodišnjeg treće po redu cestovne utrke Bibinje Summer Run.