Počela predaja zahtjeva za sufinanciranje udžbenika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Grad Zadar osigurao sredstva
Grad Zadar je još jednu godinu za redom u Proračunu za 2018. godinu osigurao sredstva za sufinanciranje nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola kojima je osnivač
Zahtjevi se mogu predati sve do 28. rujna

Predaja zahtjeva za sufinanciranje nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola za školsku 2018/19. godinu Upravnom odjelu za odgoj i školstvo krenula je jučer, 30. srpnja i trajat će sve do 28. rujna 2018. godine.

Naime, Grad Zadar je još jednu godinu za redom u Proračunu za 2018. godinu osigurao sredstva za sufinanciranje nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola kojima je osnivač. Pravo na novčanu pomoć za nabavu školskih udžbenika ostvaruju roditelji (korisnici - sukladno Zakonu o doplatku za djecu) učenika osnovnih škola kojima je Grad Zadar osnivač s prebivalištem na području grada Zadra, ukoliko ostvaruju pravo na dječji doplatak sukladno dohodovnom cenzusu iz Zakona o doplatku za djecu, te ako ne ostvaruju pravo na besplatnu nabavu udžbenika po drugom osnovu. Visina novčane pomoći i kriteriji za ostvarivanje prava na sufinanciranje udžbenika od I. do IV. razreda: pravo imaju korisnici doplatka za djecu koji pripadaju prvoj cenzusnoj grupi 700 kuna, korisnici doplatka za djecu koji pripadaju drugoj cenzusnoj grupi 350 kuna, korisnici doplatka za djecu koji pripadaju trećoj cenzusnoj grupi 200 kuna.

Za učenike od V. do VIII. razreda iznosi sufinanciranja su nešto veći s obzirom da su i kompleti udžbenika skuplji. Dakle, u tu kategoriju spadaju: korisnici doplatka za djecu koji pripadaju prvoj cenzusnoj grupi 1.400 kuna, korisnici doplatka za djecu koji pripadaju drugoj cenzusnoj grupi 700 kuna te korisnici doplatka za djecu koji pripadaju trećoj cenzusnoj grupi 400 kuna.

Korisnici doplatka za djecu koji to pravo ostvaruju za dijete s težim oštećenjem zdravlja prema propisima iz socijalne skrbi, neovisno o dohotku po članu kućanstva, a sukladno Zakonu o doplatku za djecu, ostvarit će pomoć za nabavu udžbenika u visini prve cenzusne grupe.

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom predaje se u navedenom roku u sobu broj 5 (pisarnica) u zgradi Gradske uprave (Narodni trg 1) ili šalje poštom na adesu: Grad Zadar, Upravni odjel za odgoj i školstvo, Narodni trg 1, 23000 Zadar s naznakom "Za sufinanciranje školskih udžbenika."

Uz obrazac zahtjev za sufinanciranje nabave školskih udžbenika za školsku 2018./2019. godinu (koji se može preuzeti u pisarnici Grada Zadra ili isprintati s njihovih web stranica), potrebno je priložiti i rješenje o ostvarivanju prava na doplatak za djecu za 2018. godinu ili rješenje o ostvarivanju prava na doplatak za djecu za 2018. godinu sukladno Izmjenama i dopunama Zakona koje su na snazi od 1. srpnja 2018. godine, potvrdu o redovitom školovanju učenika s podatkom koji razred pohađa, preslik osobne iskaznice korisnika doplatka/podnositelja zahtjeva te preslik kartice bankovnog računa korisnika doplatka/podnositelja zahtjeva.

Ukoliko je tekući račun podnositelja zahtjeva blokiran, treba navesti IBAN broj zaštićenog računa te priložiti presliku istoga. Ukoliko predajete zahtjev prvi put potrebno je dostaviti obavijest uplatitelju (Gradu Zadru) od FINA-e.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno