Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Podignuta optužnica protiv Darka Kovačevića Daruvarca

31.07.2018. 15:56
Podignuta optužnica  protiv Darka  Kovačevića Daruvarca


Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zadru podiglo je  optužnicu protiv 31-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja  kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118.  st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom, stoji u priopćenju ODO-a u vezi poznatog slučaja koji  se odnosi na 31-godišnjeg Darka Kovačevića zvanog Daruvarac u kafiću  Chill out na Meladi.   
Okrivljenika se tereti da je 28. svibnja 2018., nakon što je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, u cilju da ustraši 18-godišnju oštećenicu, zaprijetio joj da ako ga prijavi policiji da će biti u zatvoru, ali kad izađe da će ubiti nju i njenu obitelj, što je kod oštećenice  izazvalo strah i uznemirenost.
Tereti ga se da je 13. lipnja 2018. oko 21 sat, kad je oštećenica došla u  ugostiteljski objekt, udario je rukom u potiljak i za njom otišao u toalet  optužujući je za varanje, te u namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo  je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za  njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i  nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik. Oštećenica je potom  pobjegla u ugostiteljski objekt, a okrivljenik je, tereti ga se, u dva navrata  uhvatio oštećenicu za kosu i bacio na pod te ju više puta udario nogom u  tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.
U optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog  djela.