Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krvarili su s nama za svaku kuću…

31.07.2019. 11:20
Krvarili su s nama za svaku kuću…


Nekoliko dana nakon izbijanja najvećeg ovogodišnjeg požara u Dalmaciji, odnosno kod Šibenika, šibenski vatrogasci su se javno zahvalili zadarskim kolegama koji su im nesebično pomogli u najtežim trenutcima. Zahvalu su objavili na Facebook stranici.


– Prošlo je pet dana od izbijanja najvećeg ovogodišnjeg požara. Emocije, slike u glavi i dalje ne jenjavaju i neće sigurno još neko vrijeme, napisali su na svojoj društvenoj stranici pripadnici DVD-a Šibenik. Naglasili su kako mlađi vatrogasci ne pamte ovakav požar, ali ni oni stariji ne govore ništa drugačije. Na požar su izašli sa šumskim vozilom i četiri vatrogasca, ali nedugo potom stiže i autocisterna i drugi šumar. U sljedećem trenutku bilo ih je 16. Na intervenciji su sudjelovali JVP Šibenik, Vodice, Knin, DIP Šibenik, Split, Zadar, te DVD-ovi: Zablaće, Bilice, Brodarica, Perković, Zaton, Grebaštica, Vodice, Skradin, Biskupija, Ervenik, Ružić, Drniš, Knin, Pirovac, Dubravice, Tisno, izvanredna dislokacija Splitske, Zadarske i Primorsko-goranske županije, hrvatska vojska, hrvatska policija, zračne snage (u trenutcima je bilo 4 kanadera i 3 air-tractora koji su odlazili i vraćali se jer su izbili požari i kod Oklaja i u Dubrovačkoj županiji).
DVD Šibenik se, prije svega, zahvalio mještanima koji su im pomogli u gašenju i osigurali im hranu i vodu. Nakon neprospavane noći, borbe za svaku kuću, na stotine uplakanih i prestrašenih civila, ujutro su potekle suze radosnice.
– Stambeni objekti nisu nastradali, a s obzirom na vjetar dobro je prošlo. Jedna gospođa ispekla nam je vafle u obliku srca, napisali su pripadnici DVD-a Šibenik na društvenoj stranici Facebook.
– Kontingentu iz Splita i Zadra također želimo zahvaliti od srca. Iz sezone u sezonu pokazuje se da vatrogasci ne poznaju granice. Koliko smo čuli od kolega, vršili su pritisak od ranog popodneva da ih se uputi kao ispomoć Šibenčanima. Stigli su nam oko 21 sat i krvarili kao i mi za svaku kuću, štalu i cestu da nas ne prebaci, naglasili su u svojoj objavi šibenski vatrogasci.