Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zaštitari jednog zadarskog noćnog kluba ispred Hype bara brutalno pretukli 41-godišnjaka; Petorica privedena, jedan u bijegu

31.07.2019. 13:26
Zaštitari jednog zadarskog noćnog kluba ispred Hype bara brutalno pretukli 41-godišnjaka; Petorica privedena, jedan u bijegu


Službenici Odjela općeg kriminaliteta i Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela sudjelovanja u tučnjavi i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari nad pet Zadrana, F.G. (26), M.G. (31), P.K. (24), J.M. (24) te Š.M. (27), dok je šesti osumnjičeni 30-godišnjak za sada u bijegu i za njim je raspisana tjeralica.
Naime, osumnjičene se tereti kako su 20. srpnja u 4 sata na Obali kneza Branimira ispred Hype bara napali, premlatili te nanijeli teške fizičke ozljede 41-godišnjem vlasniku jednog ugostiteljskog zadarskog objekta. Petorica Zadrana uhićena su u ponedjeljak navečer, a danas će biti privedeni i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.
Kako doznajemo, napadači su neprijavljeni zaštitari jednog obližnjeg zadarskog noćnog kluba, a 41-godišnjaka su pretukli nakon što su se s istim sukobili u muškom WC-u Hype bara. Zaštitari navedenog bara navodno nisu sudjelovali u tučnjavi, ali su sukob prekinuli udaljujući 41-godišnjaka ispred bara dok su "kolege" ostavili u baru. Potonji nakon toga izlaze vani i divljački premlaćuju 41-godišnjaka dok nitko od zaštitara i posjetitelja bara ne reagira niti zove policiju.
– Policija želi reći odlučno "NE" brutalnom iživljavanju uličnih nasilnika. Šokantno je da o ovom slučaju djelatnike PU zadarske nitko s lica mjesta nije obavijestio već smo o slučaju saznali nakon nekoliko dana. Trenutno raspolažemo operativnim saznanjima kako bliske osobe napadača nastoje prijetnjama, odnosno zastrašivanjem spriječiti svjedoke ovog brutalnog iživljavanja na suradnju s policijom. Smatramo kako su osobe s ovakvom prošlosti, kao sva šestorica osumnjičenih, nedostojne za obavljanje posla zaštitara i upravo zbog toga ćemo u dogledno vrijeme provesti više policijskih akcija po noćnim klubovima, kako bismo smanjili ovakve događaje. Naš cilj je da u Zadru i Zadarskoj županiji naši sugrađani i gosti osjećaju istinsku sigurnost i mi promptno radimo na tome, istaknuo je na jutros održanoj konferenciji za novinare Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije.
Kako je utvrđeno istragom, šestorica Zadrana su ispred Hype bara na iznimno brutalan način pretukli 41-godišnjaka.
– Provedenim kriminalističkim istraživanjem prijavljeni se sumnjiče da je oštećenom najprije prišao 30- godišnjak te ga snažnim udarcima nogama i rukama udario u predjelu glave, da bi mu potom s leđa prišao 27-godišnjak udarajući ga više puta šakama u glavu zbog čega oštećeni pada na tlo, nakon čega ga po tijelu nogama udara i 31-godišnjak. Napadu se tada priključuju i druga dvojica 24-godišnjaka, koji ga nastavljaju udarati nogama po tijelu, a isto tako i 26-godišnjak koji mu prilazi i zadaje veći broj udaraca nogom, rekao je Mršić.
Nakon fizičkog napada počinitelji su se udaljili, a 41-godišnjak je potražio liječničku pomoć u OB Zadar gdje su mu konstatirane višestruke teške tjelesne ozljede, slomljen nos i ruka te višestruki hematomi. Ozlijeđeni je iz straha od novog napada zatajio način na koji je zadobio ozljede te stoga policija iz OB Zadar nije dobila prijavu o počinjenju ovog djela, te njezini djelatnici, prema kazivanju policije, nisu bili dužni prijaviti nešto o čemu nisu bili obaviješteni.
U sklopu kriminalističkog istraživanja kod F.G. (26), policiji otprije poznatog iz slučaja napada na bugarske navijače nogometnog kluba Levski koji se odvio 12. srpnja 2017. godine u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru kada je signalnom bakljom zapaljen automobil BMW koji je u potpunosti izgorio, dok je 22-godišnji Rumen Trifunov Temelkov lakše ozlijeđen, pronađena je automatska puška, teleskopska metalna palica i više mobilnih uređaja. Kod Š.M. (27) pronađena je manja količina marihuane.
Kako neslužbeno doznajemo, spomenuta automatska puška korištena je već u dva navrata na zadarskim ulicama, jednom na Voštarnici kada je jedna osoba pucala na drugu, no srećom nitko nije stradao, te drugi put kada je osoba sa Stanova u vožnji na više mjesta pucala po gradu. Vjeruje se da se radi o istom oružju pronađenom kod F.G. (26) koji je osumnjičen za više prekršaja i kaznenih djela s elementima nasilja. Ujedno u policiji sumnjaju kako su i pronađeni mobiteli služili za počinjenje drugih kaznenih djela. Naime, takvi modeli se najčešće krijumčare u zatvor kako bi zatvorenici mogli komunicirati s vanjskim svijetom, zaključeno je na današnjoj konferenciji za novinare.