Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

LOŠE RJEŠENJE Maknute metalne klupe

31.07.2020. 19:53


SILBA – Nakon negodovanja mještana Silbe zbog klupa postavljenih na novoobnovljenoj rivi na koje se jedan dječak i porezao, one su uklonjene.
– Zaključili smo da ove klupe nisu najsretnije rješenje i odlučili smo ih maknuti. Kad smo ih postavljali, imali smo dobru namjeru. Želja nam je bila pokriti bokobrane, ali i omogućiti da se može sjesti. Ipak, realizacija nije ispala dobra, odnosno klupe su se pokazale kao loše rješenje, rekao nam je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave. Naglasio je kako je riječ o operativnom gatu i nema potrebe za postavljanjem nekih novih klupa. Također, rekao je kako je ovo dio luke te nije predviđen za kupanje.
Podsjetimo, u Silbi je uređena riva i trajektno pristanište u luci Žalić te su u sklopu radova duž mula postavljene klupe od inoxa. Nakon postavljanja klupa mještani su negodovali jer su se klupe na suncu i vrućini zagrijavale te je na njima bilo nemoguće sjediti Nezadovoljstvo klupama je eskaliralo kada se, prilikom igre i naguravanja, jedan dječak porezao na oštre nezaštićene rubove, nakon čega su na njih postavljene gumice. Ipak, u Županijskoj lučkoj upravi su shvatili kako ni ovo nije rješenje te su ih uklonili.