Fokus na brojne legende otoka Paga

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Legenda o Kissi
Suradnja Plesne udruge Kissa i Vinka Radovčića
Pod pokroviteljstvom Centra za Kulturu Grada Novalje ovog vikenda u kulturnom centru Gozdenica održala se plesna predstava „Legenda o Kissi”. Predstava je plod suradnje Plesne udruge Kissa i Vinka Radovčića. Riječ je o autorskom projektu koreografkinje Kristine Alaburić nastalom prema Otočkoj legendi,”Legenda o Kissi”Predstavu su izvele članice udruge Kissa  koje su sa ljubavlju  i žarom otplesale jednu prekrasnu priču iz prošlosti, uz izvanrednog Vinka Radovčića koji je svojom izvedbom Legende dotaknuo povijest i odveo nas u ondašnju Kissu.
 
Veliki dio kulturne baštine čini usmena tradicija. Ona se sastoji od priča i pjesama koje govore o povijesti, tradicijama, vjerovanjima i stavovima neke zajednice. Česti elementi tih priča i pjesama su legende i mitovi, koji pomažu da se objasne pojave koje se ne mogu objasniti putem činjenica i dokaza. Usmena tradicija je od velike važnosti jer se njome prenosi znanje na nove generacije i tako održava tradicija i identitet zajednice. Upravo to bila je misao vodilja otočkoj “Legendi o Kissi”.
 
- Fokus na brojne legende i mitove otoka Paga budućnost su plesnih projekata udruge Kissa govori nam Kristina Alaburić,autor i koreograf plesne predstave.
 
Autor i koreograf: Kristina Alaburić
Glumi: Vinko Radovčić
Tekst:Marina Perković ,Boško Denona
Glazba:Tomislav Komadina
Frizure:Marta Ušljebrka
Plešu Kissice: Lucija Kustić,Patricija Kustić,Nina Šuljić,Lea Šuljić,Karla Allena,Magdalena Šuljić,Karla Vokal,Lana Perković,Tara Vražić,Petra Kocijan,Marta Vidas.
Pokrovitelj:Centar za Kulturu Grada Novalje

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)