Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Golf: Filipu Ninčeviću dvije pobjede

Autor: Čedo Fabulić

30.08.2008. 22:00
Golf: Filipu Ninčeviću dvije pobjede

Foto: Filip BRALA



Nakon ljetne stanke drugi dio sezone započeo je vrlo uspješno za golfere GK Zadar. Iako bez treninga na travi, već na prvom turniru najbolji zadarski golfer Filip Ninčević ostvario je sjajan uspjeh. Naime, Filip je osvojio 1. Neto mjesto na šestom mjesečnom klupskom turniru Golf and country kluba Zagreb održanom na igralištu Blato u Zagrebu. Prvo B mjesto odnio je Tin Budak, dok je u konkurenciji 31 golfera Šime Ninčević zauzeo deveto mjesto.
Drugi nastup zadarski golferi imali su u srazu reprezentacije Hrvatske protiv ostalih na igralištu Dolina kardinala u Krašiću. U devet skupina startao je po jedan reprezentativac i dva do tri izazivača među kojima su bila četvorica Zadrana. U konačnici “repka” je slavila 7:2, međutim, treba naglasiti da je u petom flightu Filip Ninčević uspio pobijediti reprezentativca Lovru Plejića, što nije pošlo za rukom Marinku Škari te u šestom flightu Srđanu Vernazzi i u osmom Šimi Ninčeviću.
Reprezentativnim kandidatima ovaj je susret bio test pred 50. svjetsko amatersko prvenstvo za muškarce i žene koje će se od 8. do 19. listopada održati u australskom Adelaidu, uz sudjelovanje 120 zemalja. Budući da se radi o vrlo dobrim hrvatskim igračima, Filip Ninčević o pobjedi nad Plejićem i osvojenim 1. Neto a mjestom kaže.
– Neočekivano dobri rezultati s obzirom da je bilo ljeto i praktički sam bio bez treninga. U meni je jednostavno bila neka mirnoća, želja za igrom, a možda i “glad” nakon ljetnog neigranja. Mislim da sam čak i sam sebe iznenadio koliko sam dobro igrao te sam tako sa 78 udaraca na Blatu ostvario osobni rekord. Nadam se da će poslije ovog rezultata možda uslijediti poziv izbornika reprezentacije za put u Australiju. Prema ovim rezultatima trebao bih se plasirati među prvu trojicu, ali do SP-a je preostalo još nekoliko turnira među kojima i pojedinačno PH-a na kojima se moram dokazati, a na meni je da dam sve od sebe – kaže Filip.
Budući da u Zadru i okolici nema niti jedno golf igralište na kojem se može trenirati, Filip je i bez toga u vrhu hrvatskog golfa.