Proslavljeno sto tisuća noćenja

Slika korisnika admin
ugljan4
Adam VIDAS
Dobitnici nagrada i priznanja zajedno s načelnikom Općine Preko Antom Jerolimovom, direktorom TZ Zadarske županije Ivom Dunatovom i direktorom TZ Ugljan Valentinom Bakotom

Proslavom 100.000 noćenja te svečanom dodjelom nagrada i priznanja za najljepši vrt, okućnicu, terasu ugostiteljskog objekta, najboljeg privatnog iznajmljivača i najbolji ugostiteljski objekt, završena je ovogodišnja akcija TZ Ugljan "Ugljan u cvijeću 2008." Svečana dodjela nagrada je održana na terasi restorana Kaleta u petak navečer.

- Do sada smo ostvarili 97.000 noćenja, ali nema sumnje kako ćemo u posezoni premašiti magičnu brojku od 100.000 noćenja, rekao je direktor TZ Ugljan Valentin Bakota i dodao kako se na Ugljanu još uvijek nalazi 500 gostiju.

Dodjeli nagrada prisustvovao je i direktor TZ Zadarske županije Ivo Dunatov:

- Svaki put kad dođem u Ugljan ugodno se iznenadim. Ugljan je sve ljepši i turističkiji te daje svoj doprinos turističkoj promidžbi cijelog otoka.

 Nagrade za najljepšu terasu ugostiteljskog objekta otišle su u Villu Stari dvori, piceriju Muline, caffe-piceriju Azur. Nagradu za najljepšu vrt i okućnicu u kategoriji kuća za odmor dobili su Milena i Mario Strihić, Vladimir Đuriš, Jadranka i Vlado Godjevac, a nagrada za najljepši vrt i okućnicu u kategoriji domicilnog stanovništva otišla je u ruke Anke Mikecin Marija Dukića i Đenke Vučine.

 Priznanje za očuvanje kulturne baštine i promicanje turizma pripalo je Udruzi žena "Điran", zahvalnica za osobiti doprinos i pomoć u realizaciji Šetemone ugljanskih guštov Anti Bašiću, priznanje za očuvanje tradicije i promicanje turizma organizacijskom odboru Čeprljandske fešte (1980-2008), priznanje za doprinos u gastronomskoj ponudi konobi "Kaleta". Priznanje za najveći ostvareni broj noćenja u kategoriji privatni iznajmljivač dobila je Ilenka Stipanić Hrabrov s 1.327 noćenja na 16 kreveta, a priznanje za najveći ostvareni broj noćenja u kategoriji kamp, otišlo je u kamp "Mekelenić" s 3.326 noćenja.

 

Preko velikim koracima grabi naprijed

Završetku ovogodišnje akcije Ugljan u cvijeću 2008. prisustvovao je i načelnik Općine Preko Ante Jerolimov:

- Prošle godine Ugljan je proglašen najljepšim mjestom u akciji Zadarskog lista i TZ Zadarske županije, a mislim kako će i ove godine jedna nagrada Zadarskog lista otići u našu općinu.

Jerolimov je sigurno mislilo na nagradu Preku kao najuređenijem općinskom središtu. U Preku je u zadnjih godinu dana ostvaren najveći pomak te je uređenošću preteklo ostala općinska središta u Zadarskoj županiji.

Ugljan među top 100

Na web stranici www.jadransko-more.com mjesto Ugljan nalazi se među top 100 turističkih odredišta na hrvatskoj obali Jadrana. Uz Ugljan među sto najatraktivnijih odredišta na obali iz Zadarske županije ušlo je još četrnaest gradova i mjesta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno