Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uklanjaju se suhe grane

Autor: Elza Radulić-Toman

30.08.2008. 22:00
Uklanjaju se suhe grane


Ovakve radove naši radnici obavljaju tijekom cijele godine, zapravo kada imaju vremena, kada nema većih sadnji, košnje i sličnih redovnih poslova, napominje direktor Nasada Hrvoje Grdović
Radnici komunalne tvrtke Nasadi ovih se dana mogu vidjeti na mnogim gradskim lokacijama, na kojima škarama i drugim vrtnim alatima uređuju zelene površine. Nakon ljeta i dugih suša u parkovima i na drugim zelenim prostorima najviše je suhih grana pa ponegdje i cijelih stabala, koja valja odstraniti.
Tako su prošloga tjedna čistili osušene grane i stabla u Ulici Miroslava Krleže i Vjekoslava Maštrovića, kao i na Putu crvenih kuća. Tamo su očistili i izboje na zelenilu i to posebno u pravcu škole “Smiljevac”, gdje će djeca idućega tjedna svakodnevno prolaziti na putu do škole.
– Ovakve radove naši radnici obavljaju tijekom cijele godine, zapravo kada imaju vremena, kada nema većih sadnji, košnje i sličnih redovnih poslova, napominje direktor Nasada Hrvoje Grdović. On smatra da bi i privatni vlasnici trebali više održavati svoje zelene površine, jer se nerijetko događa da nevrijeme sruši stabla, grane i tako napravi štetu, a i neodržavano zelenilo pruža ružnu sliku o gradu.
Radnici Nasada će i idućih dana, osim uređivanja velikih gradskih parkova, slične poslove održavanja izvoditi i na više lokacija po gradu, a saznajemo da će jedna biti na Putu Dikla.