Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posljednja ovogodišnja prilika za feštu

Autor: Z L

30.08.2009. 22:00
Posljednja ovogodišnja prilika za feštu

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska Varoš još jednog će biti centar svita ili barem centar zabavnih događanja u Zadru. Fešta u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra održava se ovog petka, a organizatori obećavaju zabavu do ranog jutra.
Kao uvod u glavnu Varošku feštu početkom rujna, u Zadru je sredinom kolovoza održana pripremna večer na kojoj su Zadrane i njihove goste zabavljali Bepo Matešić i čak šest klapa. Osim dobre glazbe, prisutni su mogli uživati i u dalmatinskim specijalitetima, od pršuta do slanih inćuna, čega neće nedostajati ni u petak.
Podsjećamo da je prva Varoška fešta u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra bila organizirana 24. srpnja 1987. godine, a do dana današnjeg dan fešte se iščekuje s jednakim žarom. Prekrasno je vidjeti kako su stari Zadrani, oni u kojima se osamdesetih godina i rodila ideja o osnivanju jednog ovakvog događaja, isti taj osjećaj uspjeli prenijeti i na svoje potomke. Zahvaljujući upravo njima, njihovoj volji i želji za uživanjem u svom gradu, među svojim ljudima, u pravoj domaćoj dalmatinskoj atmosferi, Zadrani su još jednom počašćeni zavidnom dozom izvornog dalmatinskog ugođaja.