Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kapović obećao cestu, vodovod…

30.08.2010. 22:00
Kapović obećao cestu, vodovod…


Načelnik Kapović je svima čestitao Dan općine i blagdan Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja, kazavši da će se otok Vir istoga dana iduće godine moći podičiti novim razvojnim projektima i to u prvom redu novom cestom te vodovodom i kanalizacijom


Velikom turističkom feštom u nedjeljnim večernjim i noćnim satima Virani i njihovi gosti na najbolji mogući način okončali su trodnevnu svetkovinu svog nebeskog zaštitnika Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja te ujedno Dana svoje općine.
Ulice i trgovi, ljetna pozornica kao i cijeli obalni pojas Jadro bili su puni glazbe, narodnih pučkih običaja… Feštu su otvorili klapskom pjesmom na trgu ispred zgrade Općine članovi domaće muške klape Vir. Nakon njih nastupili su članovi domaćeg kulturno-umjetničkog društva “Sv. Ivan” s voditeljicom Helenom Budijom Škorić. Domaći pučki pjevači i plesači prikazali su svu raskoš izvornih virskih narodnih običaja. Slično su uradili i njihovi nedjeljni gosti i vjerni prijatelji – članovi KUD-a “Debeljak”.
Pljeskom su pozdravljeni i mladi članovi zadarske glazbene škole “Korona”, njih dvadesetak. Oni su pod vodstvom učitelja i dirigenta Darka Vlašića okupljenima podarili tridesetominutni koncert zabavne i pop glazbe. Kako je ova fešta i promocija virskog turizma, majstori kulinarstva Šime Budija, Dragutin Rudić i Branislav Čepić u znak dobrodošlice svima su uz ostalo pripremili u golemu loncu oko 300 kilograma daganja.
Po već ustaljenoj praksi u ovakvim prigodama općinski načelnik Kristijan Kapović je za svoje suradnike, općinske vijećnike, uzvanike i goste među kojima je bio i zadarski dožupan Đani Bunja, kao i sve ljude dobre volje, pripremio prigodnu večeru. Načelnik Kapović je svima čestitao Dan općine i blagdan Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja kazavši da će se otok Vir istoga dana iduće godine moći podičiti novim razvojnim projektima i to u prvom redu novom cestom te vodovodom i kanalizacijom.
Za zabavni dio potrudili su se članovi poznatog splitskog sastava “Magazin” s novom pjevačicom.