Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Održan prvi ispit poslušnosti psa

30.08.2010. 22:00
Održan prvi ispit poslušnosti psa


Nakon dvomjesečnog tečaja poslušnosti, na kojem je sudjelovalo devet polaznika, njih sedam je izašlo na ispit poslušnosti i svi su ga položili. Ispit je organiziran u skladu s pravilnikom športske radne kinologije po nacionalnom programu socijalizacije


Kinološko društvo “Dalmatinski pas” organiziralo je u subotu u 18 sati na prostoru bivše vojarne na Bokanjcu prvi ispit poslušnosti za pse u Zadru.
Nakon dvomjesečnog tečaja poslušnosti, na kojem je sudjelovalo devet polaznika, njih sedam je izašlo na ispit poslušnosti i svi su ga položili. Ispit je organiziran u skladu s pravilnikom športske radne kinologije po nacionalnom programu socijalizacije, a svi sudionici koji su prošli ispit za nagradu su dobili diplome i medalje. Znanje polaznika provjeravao je renomirani kinološki sudac Zdravko Kliček iz Križevaca. On je predsjednik Povjerenstva za športsku kinologiju i izbornik reprezentacije športske i radne kinologije te predsjednik Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara.
 – Jako sam zadovoljan rezultatima koje su ostvarili ispitanici i načinom suđenja gospodina Kličeka, koji je nakon suđenja polaznicima dao korisne savjete i smjernice za rad i organizaciju tečaja. Moram istaknuti da će Kinološko društvo ‘Dalmatinski pas’ organizirati još jedan tečaj poslušnosti koji će početi 18. rujna. Ovo radimo u želji da se sportska kinologija razvije u Zadru i da ćemo dobiti polaznike koji će se htjeti natjecati sa svojim psima, a možda i sami postati voditelji tečaja, rekao je licencirani voditelj tečaja i markirant K.D. “Dalmatinski pas” Niko Perović.
Dodao je da su polaznici vrlo zadovoljni tečajem te već ima velik broj zainteresiranih za pohađanje jesenskog tečaja poslušnosti za pse.
 – Uz rad i strpljenje kinološkog društva te kvalitetan teren za rad, za koji se nadamo da ćemo naći u dogovoru s Gradom, Zadar bi bio bogatiji za još jednu zanimljivu aktivnost koju bi mogli ponuditi građanima. Zato pozivamo sve vlasnike pasa, i čistokrvnih i mješanaca, koji imaju problema u odgoju psa ili samo žele postići bolju poslušnost i bolju komunikaciju sa psom, da dođu u prostorije društva utorkom od 18 sati ili nazovu na broj telefona 340-555 ili 098/532-200, zaključio je Perović.