Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Raštević: Žele da nam djeca pohađaju školu s koje padaju crjepovi

Autor: Boris Kupčak

30.08.2012. 22:00
Raštević: Žele da nam djeca pohađaju školu s koje padaju crjepovi

Foto: Vedran SITNICA



Nakon tri godine obnove, škola je svečano otvorena 2010. godine, i to tako da je obnovljen samo jedan dio, dok je drugi ostao devastiran
Pozvali smo roditelje da dođu ispred škole i dovedu djecu, izričito prvaše koji su novi ovdje, a pozvali smo i ravnateljicu da dođe i da se javno očituje što će napraviti i zbog čega nije obnovljen ovaj dio za koji su obećali da će biti riješen, govore nam Zdenka Begović i Verica Mulac, majke učenika benkovačke Područne škole Raštević, najavljujući prosvjed ispred škole u ponedjeljak u 11 sati.
U područnu školu uloženo je 3,892 milijuna kuna iz programa CEB V. Nakon tri godine obnove, svečano je otvorena 2010. godine, i to tako da je obnovljen samo jedan dio škole, dok je drugi je ostao dobrim dijelom devastiran, s prozorima okovanim daskama i crjepovima koji s krova padaju na igralište. Ove godine u školu se upisuje devet prvaša, u područnoj školi bit će tridesetak učenika, pa se njihovi roditelji s razlogom pribojavaju za njihovu sigurnost.
– Znam da nema dovoljno novca, ali potrebno je osigurati barem osnovno. Stalno se pitamo hoće li im na glavu pasti neka kupa ili daska. Plaćamo osiguranje, ali nikakav novac nam ne može vratiti dijete ako dođe do nesreće, kaže Verica Mulac.
Roditelji školaraca već su prosvjedovali krajem prošle školske godine, a obećano im je da će problem biti riješen ubrzo.
– Želimo da se u kratko vrijeme renovira bar osnovni dio, krov i prozori. Ravnateljica i pročelnik Šimunić su nam u šestom mjesecu kada smo prosvjedovali obećali kako će u kratko vrijeme to riješiti, međutim, ništa se nije pomaklo i nitko nas nije obavijestio o bilo čemu. Revoltirani smo i pozvali smo ih da dođu, ali i gradonačelnika Benkovca Branka Kutiju, pa neka se očituju, kaže Zdenka Begović.
Odgovor su čekali tri mjeseca, a budući da se još ništa nije dogodilo, u ponedjeljak će, kažu, pokušati obustaviti nastavu.
– Strpljenja i snage više nemamo, pokušat ćemo se dogovoriti s roditeljima da djecu ne damo ovdje u školu.