Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Napravili smo korak od jedne milje, a sada nas čeka onaj od deset milja

30.08.2016. 22:00
Napravili smo korak od jedne milje, a sada nas čeka onaj od deset milja


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća te zabavnim, sportskim i liturgijskim događanjima Virani su u ponedjeljak obilježili Dan Općine i njezinih 23 godine postojanja te zavjetni blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.
Na Svečanoj sjednici riječi dobrodošlice nazočnima su uputili predsjednik Vijeća Miroslav Glavan i načelnik Vira Kristijan Kapović, od kojih je potonji kazao kako su njihovi ovdje okupljeni prijatelji veliko bogatstvo otoka.
– Dokazali ste da se na vas može uvijek i stalno računati, na što smo ponosni moji suradnici i ja. Prije dvadesetak godina nismo imali ovoliko prijatelja. Nakon što smo dobili općinu i ustrojili institucije, trudili smo se maksimalno, a mene je dopala dužnost i sreća da u proteklih 13 godina vodim Vir. Nismo mi čudotvorci da smo mogli čarobnim štapićem promijeniti Vir, koji nikada nije bio onakav kakvim su ga prikazivali i to većinom u negativnom kontekstu. Napravili smo korak veličine jedne milje, a sada nas čeka korak od deset milja. Duboko sam uvjeren da će ova općinska uprava s ljudima koji u njoj rade, koji guraju projekte, ustrajati na razvoju otoka Vira i na svim našim zacrtanim projektima, koji se mjere u milijunima i milijardama eura, rekao je uz ostalo Kapović.
 Čestitke Viranima za njihov Dan Općine s govornice je prvi uputio predstavnik gradova i općina Zadarske županije načelnik Sukošana Ante Martinac. Nakon njega to isto su učinili čelnici triju Viru prijateljskih i pobratimljenih gradova iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Češke. Sjednicu je uveličao i nastup muške klape Bibinje. Načelnik Općine je potom u obližnjem ugostiteljskom objektu Kotarina tradicionalno priredio svečanu večeru.
 Virani i brojni domaći i strani turisti su, pak, u večernjim satima na Trgu sv. Jurja uživali u spektakularnom koncertu Jole i njegove prateće grupe Bolero. Plesalo se i pjevalo, a koncert je zakratko s pozornice prekinut pozdravom načelnika Kapović veselom mnoštvu. Osim njega na pozornicu su se uspeli i njegovi gosti, među kojima je bio i g, ali su ga ovog puta izdale glasnice. Potražio je vodu da namoči grlo nakon čega mu je teškom mukom pošlo za rukom da kaže ¨hvala lijepa što ste me pozvali. Veliki pljesak za Vir, Dalmaciju i Zagreb. Vidimo se iduće godine. Oprostite glasnice nisu izdržale¨, pojasnio je Bandić.
 Virani i njihovi brojni gosti od Dana općine i blagdana Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja nekoliko minuta nakon pola noći oprostili su se grandioznim vatrometom priređenim na obližnjoj plaži Jadro.