Demantij Jadrolinije: Svih ovih nedjelja bili smo potkapacitirani i još nikad nikog nismo ostavili na rivi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Neistinite tvrdnje?

 Dan nakon objave članka "Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta: Božavljani zaprijetili kako će "Silbi" presjeći cime" reagirali su iz Jadrolinije:

Tvrdnja kako otočanima ne ostaje karata za katamaran, jer se iste rasprodaju putem interneta, u potpunosti je netočna. Jadrolinija samo 10% kapaciteta katamarana prodaje putem interneta upravo iz razloga kako bi otočanima osigurala priliku za kupnju karata. Karte se prodaju na prodajnom mjestu na otoku dan ranije dok je na kopnu karte za katamaran moguće kupiti na sam dan putovanja.

U nastavku prosljeđujem očitovanje posade katamarana 'Silba' čiji je rad prozvan u današnjem članku. Nizom netočnih informacija, dana je kriva slika o našim djelatnicima koji predano rade svoj posao i svakodnevno besprijekorno izvršavaju svoje zadaće, posebice u sezoni kada je potražnja za našim uslugama golema.

Marija Zaputović, voditeljica odnosa s javnošću

Jadrolinija Rijeka

Poštovani, molim Vas da demantirate niz neistina koji su izišli u jučerašnjem broju Zadarskog lista.

Novinar je i ovom prilikom objavio niz neistina nimalo se ne potrudivši da provjeri istinitost istih, što svakako spada u neistinito informiranje, ako ne i štogod više od toga.

Pored neistinitih tvrdnji koje iznosi vijećnik Tomislav Jerić dotični upućuje i prijetnju da će presjeći cime katamaranu što novinar Dominis senzacionalistički stavlja kao naslov članka. Neistinito je u članku da katamaran i "ovu nedjelju nije mogao ukrcati brojne putnike." Činjenica je da smo svih ovih nedjelja bili potkapacitirani i da još nikad nikog nismo ostavili na rivi. Zatim, novinar spominje da je to "učestala pojava, a pogotovo nedjeljom". U privitku dostavljamo suglasnost Agencije za obalni linijski obalni prijevoz, a vezano za izmjenu katamarana kako je sama Jadrolinija predložila upravo radi shvaćanja potrebe za većim kapacitetom.

Vjećnik T. Jerić, između ostalog, optužuje Jadroliniju da "sustavno uništava i umanjuje kvalitetu života na otoku". Cjelokupni dojam o netrpeljivosti prema Jadroliniji vidi se cijelim tekstom članka. Ovakvo neistinito prikazivanje rada Jadrolinije stvara vrlo negativnu sliku u javnosti, potičući raznorazne animozitete, što ide dotle da se slike Jadrolinijinih brodova stavljaju u negativne kontekste čak i kada nije riječ o Jadroliniji.

Posada "Silbe"

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno