Ivan Mijolović novi predsjednik NO-a KK Zadar, a tko će biti novi direktor?

Slika korisnika valentinam
Za 12. rujna sazvana je skupština dioničara
Osobno sam u nizu razgovora i konzultacija oko svega, pa i gradonačelniku Branku Dukiću, predložio da u skupštini bude što više predstavnika zadarskoga gospodarstva, te da oni zajedno s Gradom Zadrom, koji je većinski suvlasnik, predlože direktora o čijem će izboru i imenovanju odlučiti novi saziv Nadzornoga odbora - kaže Darko Kasap
Ivan Mijolović

Nastupio je mjesec u kojemu će se dogoditi nova zbivanja u slijedu koji bi se u egzistiranju KK-a Zadar s. d. d-a. mogao obilježiti i kao zaklapanje jedne (stare) i otvaranje druge (nove) stranice. Za 12. rujna sazvana je skupština dioničara s obimnim dnevnim redom s tim da je cjeloviti poziv objavljen 1. kolovoza, a 28. kolovoza objavljene su dopune i promjene dnevnoga reda. Uglavnom, dioničari će toga dana na Višnjiku imati podosta posla, a uz ostalo očekuje se i da će biti izabran novi saziv Nadzornoga odbora.

- Nakon niza godina u kojima sam bio predsjednik NO-a, zahvalio sam se iz osobnih razloga. O vremenu u kojemu sam s ostalima djelovao u NO-u mogu reći da je bilo vrijeme preživljavanja kluba koji je pretvoren u s. d. d., ali nije ujedno iz niza razloga i okolnosti bilo i vrijeme ozdravljenja. Osobno sam žalostan što u tom vremenu KK Zadar s. d. d. nije u znatno većoj mjeri proizveo i afirmirao više svojih igrača - kaže Darko Kasap, nominalni predsjednik NO-a do 11. rujna kad cijelom sazivu istječe mandat.

Osim promjena u dijelu NO-a, klub/tvrtka trebao bi uskoro dobiti i novoga predsjednika uprave (razgovorno: direktora) jer je prije nekoliko mjeseci Boris Skroće objavio da se neće javiti za još jedan mandat poslije čega je imenovan vršiteljem dužnosti dok ne završi postupak izbora i imenovanja osobe koja će ga naslijediti.

- Osobno sam u nizu razgovora i konzultacija oko svega, pa i gradonačelniku Branku Dukiću, predložio da u skupštini bude što više predstavnika zadarskoga gospodarstva, te da oni zajedno s Gradom Zadrom, koji je većinski suvlasnik, predlože direktora o čijem će izboru i imenovanju odlučiti novi saziv Nadzornoga odbora.

U ovdašnju je javnost već doprla informacija da bi se u NO-u mogli naći Ivan Mijolović, pročelnik UO za financije kojega se smatra i novim predsjednikom NO-a, pa Dario Mamić, zatim Neven Klarin i Edi Perović. Iz prethodnog saziva ostali bi Tomislav Čukelj i Luka Kolanović, a predviđeno je i proširenje za jednoga člana koji će predstavljati male dioničare. Naravno, moguće je i da se skupštinari odluče predložiti još nekoga, a učinili to ili ne, 12. rujna trebat će izabrati osobe za novi saziv NO-a. Tehničko je pitanje hoće li istoga dana ili koji dan poslije NO zaključiti izbor i imenovanje novoga predsjednika uprave. Na javni natječaj u zadanom roku javili su se Željko Žilavec, Branko Ganzulić, Andrijano Šandrić i David Gunjević. Prema informacijama bliskima klubu, jedna od četiriju prijava nije potpuna, ali o tomu će se više znati sljedećih dana. Zadarska javnost potrošila je dosta svoga slobodnoga vremena razglabajući o budućem direktoru i nagađajući tko bi mogao biti izabran i imenovan stavljajući iza imena i prezimena sve četvorice više ili manje upitnika ili uskličnika.

Zanimljivo je i da se veoma brzo treba rasplesti priča oko budućega nositelja uloge sportskoga direktora. Branko Skroče će prije ili poslije i ovako ili onako taj prestati biti, a Branimir Longin i formalno postati. S obzirom da je Longin uz placet Grada Zadra intenzivno surađivao s Aramisom Naglićem u sklapanju momčadi za novu sezonu od je de facto sportski direktor, ali nije de iure. Taj presedan, koji čini jednu kockicu u relativno neuobičajenoj praksi priprema za sezonu, sasvim sigurno dobit će uskoro točku na i, odnosno formalno će klub/tvrtka službeni početak sezone dočekati s nizom novih ljudi čija je bitna zadaća da zajednički zaklope jednu (staru), a otvore drugu (novu) stranicu. I da poslije toga djeluju u dobroj vjeri...

Prva ogledna utakmica u Splitu

Kako je izvijestio Aramis Naglić, prva ogledna utakmica bit će sutra u Splitu. Na Gripama će Split ugostiti Zadar u 18 sati.

- Vidjet ćemo na toj utakmici što u ovom trenutku možemo. Vjerujem da će biti korisno - kaže Naglić.

Nije isključeno da na utakmici bude i još jedan novi igrač. Iz kluba još ne otkrivaju pojedinosti, jer je to (dobra) praksa, ali izgleda da se radi o jednom Amerikancu koji će pokriti krilnu poziciju.

13. memorijal Tomislava Kneževića

U dvorani Jazine održati će se 13. Memorijalni turnir Tomislav Knežević u spomen na nekadašnjeg, tragično preminulog košarkaša Zadra. U organizaciji KK-a Zadar i Košarkaškog saveza Zadarske županije na turniru će sudjelovati četiri juniorske momčadi - domaćin Zadar, Sonik Puntamika, Šibenik i Split.

Subota, 2. rujna: Split - Sonik Puntamika (11), Zadar - Šibenik (13,30), Šibenik - Split (18,30), Zadar - Sonik Puntamika (20,30). Otvaranje turnira će biti u 11,45 sati.

Nedjelja, 3. rujna: Sonik Puntamika - Šibenik (9), Zadar - Split (11). U 12,45 bit će svečana dodjela pehara i medalja. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno