I danas nam trebaju oni koji imaju petlju u lice kazati što je istina

Slika korisnika valentinam
Misno slavlje i fešta na bibinjskoj Punti
Zar nije teško i žalosno danas gledati kako brodograditelji u Puli i Rijeci traže svoja prava, da u 21. stoljeću ovi ispaćeni radnici idu po ulicama i viču: "Lopovi, tražimo pravdu". Zar to nije teško i mučno gledati. Traže pravdu, a pravdu nije lako naći, kazao je don Dario
Velimir BRKIĆ
Na misnom slavlju brojni vjernici

U povodu blagdana Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja na kraju bibinjske Punte ispred istoimene crkve koja je obnovljena 1990., već 28 godina za redom u predvečerje blagdana održana je sveta misa. Na izuzetno brižno održavanom okolišu svečarski ukrašene crkvice na misnom slavlju je nazočilo nekoliko stotina vjernika.

Svetu misu u zajedništvu sa župnikom don Zdenkom Milićem predvodio je don Dario Tičić, župnik na zadarskoj Belafuži.

- Danas slavimo liturgijski spomen najvećeg proroka koji je zanijekao samoga sebe da ustupi mjesto Spasitelju, a trpio je i umro za istinu. Kao pravi prorok, sveti je Ivan beskompromisno svjedočio istinu, kazao je don Dario.

Herod je dao pogubiti toga Ivana, zvanoga Krstitelj. Postavlja se pitanje tko je izgubio glavu, Ivan kojem su glavu odrubili ili onaj nesretni Herod kojem mu je neka žena zavrtjela glavom pa je zapravo i izgubio glavu. E, kad bi nama Bog dao toliko Ivana Krstitelja koji bi danas imali petlju da svakom u lice kažu ono što je istina, poželio je propovjednik.

A istina je, kaže, draga ali i teška te da se bojimo istine i nije lako slušati istinu.

- Zar nije teško i žalosno danas gledati kako brodograditelji u Puli i Rijeci traže svoja prava, da u 21. stoljeću ovi ispaćeni radnici idu po ulicama i viču: "Lopovi, tražimo pravdu". Zar to nije teško i mučno gledati. Traže pravdu, a pravdu nije lako naći. Kaže naš veliki pjesnik Miroslav Krleža: "Ni med cvetjem ni pravice", a kamoli među nama ljudima, ističe don Dario.

Braćo i sestre, tko je ovdje zapravo izgubio glavu, Ivan Krstitelj ili Herod, nazočne vjernike je zapitao propovjednik.

- Ivan Krstitelj nam je snaga i primjer kako se za pravdu moramo boriti. Nećemo možda biti hrabri kao Ivan Krstitelj, nećemo možda imati snage svaki put reći ono što bi trebalo reći, rekao bih od vrha pa do dna. I dobro znani pjevač u pjesmi govori: "Istina je voda duboka". Tko je izgubio glavu, onaj koji je dao ubiti ili onaj koji je ubijen, odgovor zadržite za sebe, a to vam je logika Isusa Krista. Amen, zaključio je don Dario Tičić.

U ime nazočnih Šime Šimunić prigodnim je poklonima darovao propovjednika don Darija, zatim Josu Šindiju (nagradu preuzeo Antonio Sekula) te Pavla Šimunića Guntića, koji je godinama brinuo o crkvi i okolišu. Za pokojnog Petra Perića, dobrotvora, izmolio se Oče naš.

Za crkvicu i okoliš besprijekorno se brine Sandra Fuzul Željkova čije je četiri košare pune malih figurica anđela prije darivanja nazočnim vjernicima blagoslovio don Milić. Ugodno druženje je nastavljeno uz tradicionalni bogat stol kojeg su pripremili žitelji bibinjske Punte.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno