Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sunara: Učinit ćemo sve za pobjedu nad Šibenčanima

31.08.2018. 11:30
Sunara: Učinit ćemo sve za pobjedu nad Šibenčanima


Već u 2. kolu Druge HNL na rasporedu je susjedski derbi u kojem će Zadar sutra na svojim Stanovima dočekati momčad sa Šubićevca, Šibenik. Ne tako davno ove dvije momčadi sudarale su se u elitnom razredu hrvatskog nogometa i uvijek su, kao po nekom pravilu, nudile neizvjesnost i budile interes navijača. Ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta jer su i Zadranima i Šibenčanima bodovi jako važni kako bi na početku nove sezone uhvatili pravi zalet i stekli dodatno samopouzdanje za ono što ih očekuje u nastavku. Momčad sa Stanova je unatoč solidnoj predstavi u Sigetu u novu sezonu ušla gostujućim porazom od Hrvatskog dragovoljca (3:1), dok je ona sa Šubićevca na svom travnjaku spasila bod u sudaru s Osijekom II (2:2). Najavu dvoboja sa Šibenčanima danas su na press konferenciji na Stanovima dali trener Krešimir Sunara i prvotimac Kristijan Jurić.
– Pred nama je prva domaća utakmica ove sezone i to odmah susjedski derbi sa Šibenikom – kazao je na početku svog izlaganja Zadrov strateg Krešimir Sunara.
– Već sam tri tjedna s ovim dečkima i želim odmah naglasiti da sam jako zadovoljan načinom na koji rade i treniraju te smo sve bliži realizaciji mojih ideja kao trenera ove momčadi. Vjerujem da će taj rad u perspektivi sigurno donijeti rezultate. Odmah nakon naše utakmice u Sigetu otišao sam na Šubićevac pogledati dvoboj između Šibenika i Osijeka II i dobio sam potvrdu onoga što sam mislio i prije. A to je da Šibenik sigurno ima kvalitetu za vrh Druge HNL. Međutim, to ništa ne znači u smislu utakmice koja je pred nama u kojoj ćemo se mi postaviti domaćinski, pokazati svoju kvalitetu i učiniti sve da pobijedimo u tom dvoboju. Ovaj tjedan smo jako dobro radili i vjerujem ćemo na krilima toga ostvariti rezultat koji nas zadovoljava, a to je pobjeda.
Za očekivati je tvrdu i borbenu utakmicu u kojoj Zadar s obzirom na poraz u 1. kolu i to što je domaćin ima imperativ pobjede.
Kazao je Sunara nekoliko riječi i o momčadi Šibenika.
– Mišljenja sam da je momčad Šibenika skup kvalitetnih pojedinaca u kojoj svatko u svakom trenutku može riješiti utakmicu. Gledao sam ih protiv Osijeka, ali tu su igrali više stihijski pokušvajući sve riješiti u pet minuta. Čekao se bljesak pojedinca, Princa, Kukeca ili Maleša. Nisu kroz igru pokušali doći do pogotka i to ih je n kraju koštalo dva boda. Nisu stvorili prilike iz nekakvih akcija, a do golova su došli nakon prekida. Analizirali smo ih, ali nećemo se previše opterećivati njima, Naravno, znat ćemo od kuda prijeti najveća opasnost, ali koncentrirati ćemo se na našu igru. Imao kvalitetu i moramo je demonstrirati kako bi došli do željenog cilja i rezultata – kazao je na kraju konferencije za novinare Krešimir Sunara.