Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

TREĆA HNL JUG Jerbić: Protiv nas na našem travnjaku nitko ne može biti favorit

31.08.2019. 10:28
TREĆA HNL JUG  Jerbić: Protiv nas na našem travnjaku nitko ne može biti favorit


Zadar danas na otvaranju nove sezone u Trećoj HNL juh na svom travnjaku dočekuje Split. Iako su na Stanovima sigurno priželjkivali i očekivali da će u novom prvenstvu dočekivati i odlaziti na noge drugoligašima, trećeligaška nogometna scena zbilja je kako za momčad, tako i za vodstvo kluba iz Krševanovog grada. Odmah na otvaranju nove sezone Zadar ima zahtjevnu zadaću što možda i nije loša stvar da se odmah utvrdi jeli sve posloženo kako treba. Zadar je definitivno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu po pitanju kvalitete igračkog kadra. Međutim, treba vidjeti hoće li ovaj spoj mladosti i iskustva koje je kroz 45 dana priprema uigravao Marko Pinčić iznijeti teret poprilično »divlje« lige kakva je ona koja se igra na jugu Hrvatske. Protiv Uskoka u generalci za sezonu Zadar je pokazao dva lica, ono vrlo dobro u prvom dijelu utakmice, i ono lošije u nastavku utakmice. Nadajmo se da će se ovo »prvo poluvrijeme« produžiti i da će Zadar protiv Splita kojeg svrstavaju u favorite Lige pokazati da sezona koja slijedi nije i ne mora biti, barem u igračkom smislu, obojana crnim tonovima. Prtiv momčadi iz Parka mladeži momčad će ko kapetan povesti Jure Jerbić.
– Ne trebam posebno naglašavati kolika je za mene čast to što sam ponovno kapetan Zadra. Znam kolika je to i obaveza i dat ću sve od sebe da to opravdam na travnjaku – kazivao je Jure uoči takmice sa Splitom.
– Znam da se Split pojačao tijekom ove stanke i da imaju visoke ambicije. Koliko je to opravdano ili nije vidjet ćemo danas kada istrče na travnjak Stanova. Međutim, neću reći ništa novo kada kažem da protiv nas na našem terenu nitko ne može biti favorit osim nas samih. Definitivno idemo po pobjedu, tako ćemo se postaviti od prve minute, a onda ćemo vidjeti što će nam to u konačnici donijeti. Zna se što znači dobar rezultat na početku nove sezone i mi ćemo dati svoj maksimum da to i ostvarimo. Pozivam naše vjerne navijače da nas podrže jer će nam to puno pomoći na putu prema našem cilju, a to je u ovoj utakmici osvajanje tri boda. S naše strane mogu im obećati bespoštednu borbu svih 90 minuta i nadam se da ćemo na kraju zajedno slaviti osvajanje tri boda.
Sličnog je razmišljanja bio i Domagoj Muić koji je usporedio momčad Splita s Uskokom s kojim se Zadar ogledao u generalci proteklog tjedna.
– Mišljenja sam da je Split kvalitetnija momčad od Uskoka, barem po priči i onome što se može čuti i pročitati o njima s obzirom da ih nisam imao prilike vidjeti kako igraju. Čuli smo da su se pojačali za ovu sezonu, a jeli to uistinu tako vidjet ćemo u dvoboju s njima. Nama sve to skupa ništa posebno ne znači jer mi ponajprije moramo voditi računa o nama samima i igri koju ćemo prezentirati. A što se tiče naše želje i cilja koji smo postavili ispred sebe to je definitivno borba za sva tri boda. Ako tijekom većeg dijela utakmice budemo prezentirali igru iz prvog poluvremena dvoboja s Uskokom, onda možemo računati da je startna pobjeda vrlo blizu – kazao je uoči otvaranja nove sezone Domagoj Muić.
Treća HNL Jug
Raspored 1. kola, danas (17.30): Zadar – Split, Hrvace – Sloga, Uskok – GOŠK Du., Zagora – Junak. Sutra (!7.30): Jadran LP – Primorac (B), Zmaj – Kamen, Neretvanac – Neretva, Urania – Vodice.:
Pinčić: Protiv Splita idemo na pobjedu
Trener momčadi sa Stanova Marko Pinčić jučer je ponovio ono što je kazao na konferenciji za novinare u četvrtak uz još poneku opservaciju na dvoboj sa Splitom
– Naravno da ćemo u ovaj dvoboj sa Splitom ući nešto opreznije, želimo se prije svega dobro pozicionirati na terenu. Ipak je riječ o prvoj utakmici u sezoni. To ne znači da nećemo biti hrabri, ali isto tako nećemo ići glavom kroz zid. Strpljivo uz posjed lopte želimo kroz kontinuirane napade graditi dobre pozicije za postizanje gola. Pokušati ćemo na taj način doći do gola i, nadam s,e na kraju i do pobjede.
Pinčić je potvrdio da je cilj osvajanje tri boda.
– U svakoj utakmici bilo da igramo kod kuće ili u gostima ići ćemo na pobjedu. Tako će biti i danas u dvoboju sa Splitom. Igramo na svom travnjaku i naravno da na otvaranju nove sezone priželjkujemo tri boda. Vrlo važno je pozitivnim rezultatom otvoriti novo prvenstvo jer to osim bodova donosi i dodatno samopuzdanje momčadi za nastavak serone. Defintivno ćemo dati svoj maksimum da dođemo do tri boda.