Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

K1 šampion organizira humanitarnu akciju za pomoć mladiću kojeg su divljaci napali u Kaštelima

31.08.2020. 15:57


Poznati hrvatski kickboksač i K1 šampion Antonio Plazibat među prvima je stao u zaštitu mladića kojeg su napala petorica manijaka u Kaštelima. Njihov sramotan čin zgrozio je Hrvatsku, a Plazibat je sad otišao korak dalje i pokrenuo akciju za pomoć napadnutom mladiću, prenose 24 sata.
Naime, Plazibat je uz pomoć nekoliko prijatelja organizirao humanitarnu akciju. Pozvao je sve koji žele da doniraju odjeću, kućne potrepštine i druge stvari potrebne za svakodnevni život prijatelju koji će potom odnijeti sve to mladiću.
“Ako tko zna maloga sa snimke ili ako vidi ovo, neka se slobodno javi ako ikad išta bude trebalo. Drži se i vidiš da je cijela Hrvatska uz tebe”, poručio je bivši K-1 šampion i članm Top 5 boraca Gloryja, najjače svjetske organizacije kickboksa.
Tko želi i može pomoći slobodno se može javiti Plazibatu na njegov profil na Instagramu.


Plazibatova poruka napadačima
Podsjetimo Antonio Plazibat ostao je zgrožen kad je čuo za napad na mladića, a napadačima je uputio znakovitu poruku.
“Koji ste mangupi, a? Vas četvorica tuče jednoga, je li? Bit će vam lipo kad vam ja dođem malo pokazati kako se baca high-kick, kroše, di se drže ruke, kako se vrte kružni… Glupani mali. Ovo toliko boli kad gledaš da sam sad u Splitu ja bi vas tražija, a ne policija, retaji je**ni, da bili retaji.
I čuja sam da neko od vas neki sport borilački trenira, kickboks il’ nešto. Kako te nije sramota? Umisto da zaštitiš i staneš u obranu ti tučeš okolo. Jel te sramota? Doć’ ću ti ja pokazat’ malo na sparing kako se tuče i radi, šta triba napravit'”, poručio je Plazibat na svom Instagramu čim je čuo za ovaj sramotan napad.


Manijaci u pritvoru
U pritvoru su 19-godišnjak i maloljetnik, za koje policija sumnja da su od oštećenog mladića (19) došli podmiriti navodni dug od 2000 kuna, a pritom su ga tukli, dok je jedan snimao. Iživljavanje je trajalo nekoliko minuta, a na snimci se vidi kako dvojica mlate nesretnog mladića šakama i nogama.
“Trebao sam ići s njima u Sinj na Veliku Gospu, dogovorili smo se da svak’ ponese po 200 kuna za piće, pečenje i gorivo, Ja sam taj dan trebao imati 200 kuna, ali nisam ih dobio. Ipak sam otišao s njima, oni su me počastili i vratili kući.
Prošle subote su me dočekali i tražili dvije tisuće kuna. Imam neki skuter koji sam im dao i rekao da mi otpišu dug, no majka od jednog od njih sumnjala je da je motor ukraden pa su mi ga vratili. Rekli su mi da na sve zaboravim.
A onda su tu subotu došli po mene u kuću, izveli me tu ispred crkve i evo, sad je sve u policiji”, ispričao je za 24 sata mladić kojeg su pretukli.
Splitska policija sumnja da su osumnjičeni u više navrata oštećenom prodavali marihuanu.