Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najviše slobodnih mjesta na dvopredmetnim studijima za strane jezike

31.08.2020. 15:37


Sveučilište u Zadru objavilo je popis slobodnih mjesta za upis u jesenskom roku u prvu godinu redovitih i preddiplomskih sveučilišnih i stručnog studija i redovitih integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru u akademskoj godini 2020./2021. te slobodnih mjesta za upis u prvu godinu izvanrednih preddiplomskih sveučilišnih i stručnog studija na Sveučilištu u Zadru u akademskoj godini 2020./2021.
Ostalo je ukupno 528 slobodnih mjesta i to 320 na dvopredmetnim studijima, 168 na jednopredmetnim i 40 na integriranom studiju – Učiteljskom studiju u Zadru i Gospiću.
Najviše slobodnih mjesta ostalo je na dvopredmetnim studijima za strane jezike i to za Francuski jezik i književnost 48 mjesta, za Talijanski jezik i književnost 37, a za Njemački jezik i književnost 31 mjesto. Na latinskom jeziku i rimskoj književnosti te Povijesti umjetnosti ostalo je po 25 slobodnih mjesta, a na Filozofiji i Tehnološko-katehetskom studiju po 20 mjesta.
Što se jednopredmetnih studija tiče, najviše slobodnih mjesta ostalo je na Arheologiji i Informacijskim znanostima – po 30, na Hrvatskom jeziku i književnosti 19, a na Brodostrojarstvu i tehnologiji pomorskog prometa 18.
Popunjena je upisna kvota za Informacijske tehnologije, a po svega nekoliko mjesta ostalo je na studijima Sestrinstva, Psihologije, Kulture i turizma, Nautike i tehnologije pomorskog prometa, Menadžmenta i to uglavnom za strane državljane.
Na izvanrednim studijima ostalo je još 231 mjesto, najviše na Brodostrojarstvu i tehnologiji pomorskog prometa gdje su slobodna 62 mjesta, a slijedi Nautika i tehnologija pomorskog prometa sa 60 mjesta. Na Kulturi i turizmu je ostalo 31 mjesto, a na Primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi 25.
Svi detalji o slobodnim mjestima te proceduri prijave mogu se pronaći na službenim stranicama Sveučilišta u Zadru.