Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Oko kaštelanskog slučaja pojavilo se i dosta “lažnih vijesti”: Na jednu je sada reagirala i Mladež HDZ-a

31.08.2020. 08:55


Iz MUP-a su jučer demantirali kako je jedan od napadača na mladića u Kaštelima sin njihovog djelatnika. Na društvenim mrežama pojavilo se i još nekoliko tvrdnji, koje očito spadaju u domenu lažnih vijesti. Primjerice, kako se radi o članovima Mladeži HDZ-a.
“Nasilje u cjelini, a posebno kada je usmjereno prema nekome tko je slabiji ili ranjiv ili kada se koristi za iznudu ozbiljan je problem koji u fokus javnosti dođe prekasno.
Oštro i odlučno osuđujemo svaki oblik nasilja te smatramo kako je to jedan od najvećih problema koji opterećuje naše društvo. Samo preventivnim djelovanjem cijelog društva, zajedno sa stručnim službama i institucijama možemo odgovoriti na taj strašan problem. U ovom trenutku najvažnije je pomoći žrtvi i pokazati kako nije sam te se s tim u cilju svi pojedinačno stavljamo na raspolaganje.
Ovim putem želimo istaknuti kako počinitelji gnjusnog napada na mladića u Kaštelima nisu članovi Mladeži HDZ-a kako se navodi u pojedinim napisima i komentarima”, priopćili su iz Mladeži HDZ-a.