Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Policija dovršila kriminalističku obradu: Nasilnici iz Kaštela bit će prijavljeni i za iznudu te za zloupotrebu droga

31.08.2020. 11:04


Dvojicu nasilnika iz Kaštela nad kojima se zgraža cijela Hrvatska policija će, osim nasilje, prijaviti i za zloupotrebu droga te za iznudu. Iz policije su, naime, priopćili da su dovršili kriminalističko ispitivanje o snimci koja je jučer izazvala brojne osude, a na kojoj se vidi kako nasilnici zlostavljaju jednog mladića.
O tome je policija objavila i priopćenje u koje stoji:
“Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, 19- godišnjakom i maloljetnikom.
Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020.godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19- godišnjaka tražili da im donese 2 tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi. Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza 2020.godine, maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć.
Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, oštećenom prodavali marihuanu.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda ( čl.243 st.3 KZ-a) i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama (čl.190.st.2. KZ-a).
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja”