Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Iz prometa je isključeno 14 vozača

31.08.2021. 08:37


Tijekom vikenda( 27. -29. kolovoza) kontrolirano je 321 vozila i vozača te je evidentirano 109 prometnih prekršaja i to: 36 prekršaj nepoštivanja brzinskih limita, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 1 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja te još 46 drugih prekršaja.
Iz prometa je isključeno 14 vozača. U tom se vremenu dogodilo 18 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala te je pet osobe lakše ozlijeđeno.
Od ukupno 115 alkotestiranih vozača, kod njih 14 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola.
U nedjelju, 29. kolovoza u 16.30 sati u Turnju, 62-godišnji hrvatski državljanin je pod utjecajem alkohola od 2,62 g/kg, upravljao osobnim automobilom Peugeot, nizozemskih registarskih oznaka, kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.
Vozač je doveden u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je poradi počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcioniran.
U petak, 27. kolovoza u Novogradiškoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Citroen zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola u iznosu od 2,29 g/kg, upravljao 63-godišnjak.
Vozač je uhićen, te smješten u službene prostorije do otriježnjenja. nakon čega je zbog počinjenog prekršaja, uz Opružni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
Nastavljajući kontrolu prometa u narednim danima, u cilju postizanja optimalnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici su jučer, 30. kolovoza oko 17.00 sati na DC-08 u Sv. Filip i Jakovu zaustavili osobno vozilo BMW riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 48-godišnja hrvatska državljanka a koja je prethodno, upravljajući vozilom i dolaskom do križanja s obilježenim pješačkim prijelazom pretjecala drugo vozilo koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prijelazu, nakon čega je na istom križanju prošla kroz upaljeno crveno svjetlo na semaforu.
Prilikom kontrole također je utvrđeno kako je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg te nije koristila sigurnosni pojas.
Zbog počinjenih prekršaja protiv vozačice podnijet je Optužni prijedlog.