Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nakon Varoši ponovno je najbolja – Varoš!

31.08.2021. 07:20


Kada je s razglasa puštena pjesma Gabi Novak Pamtim samo sretne, svojevrsna himna cijelog događanja, preksinoć je na ŠC Višnjik završio peti Memorijalno – humanitarni malonogometni turnir Antonio Jurjević, koji se i ove godine potvrdio kao prvorazredni sportski, ali i uopće društveni događaj. Organizatori iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević, uz podršku nekoliko institucija i sponzora, mogli su odahnuti nakon dva tjedna rada u kojima su ispratili čak 131 momčad, koliko ih je nastupilo na tri turnira. Najviše, čak 92 sastava, sudjelovalo je na seniorskom turniru, dok su se ostali natjecali na dječjem i turniru veterana. Velike su to, i za mnoge teško dostižne brojke, bez obzira na to što na turniru nema novčanih nagrada već se sva prikupljena sredstva daruju u humanitarne svrhe. Teško je reći koliko se gledatelja okupilo na završnoj večeri, prema slobodnoj procjeni oko 1.500, ali, kao i prijašnjih godina, pronalazak slobodnog prostora iz kojeg bi se mogao »baciti pogled« na ono što se odigravalo na terenu i ovaj put je bila zahtjevna zadaća. Od svih sportskih događaja u Zadru, neovisno o problemima s koronavirusom, uz Zadarsku ljetnu košarkašku ligu, ovo je događaj koji posljednjih godina privlači najviše publike. S većom podrškom mogu se pohvaliti još samo košarkaši Zadra dok su svi ostali kolektivi daleko od ovakve podrške gledatelja.
Drugu godinu zaredom, a treću od kada postoji turnir, prvo mjesto je osvojila Varoš koja je u finalu s 4:1 pobijedila Ploču.
– Nadamo se slaviti i sljedeće godine, što bi bilo treći put zaredom i tako lijepi prijelazni pehar dobiti u trajno vlasništvo – kaže Marko Vukić, voditelj Varoši.
Sredinom prvog poluvremena Jakov Mudronja iskoristio je pritisak svoje momčadi i doveo Varoš u vodstvo 1:0. Ploča je nakon toga u nekoliko navrata izašla iz bloka i zaprijetila vrataru Filipu Radanu. Najbliža izjednačenju Ploča je bila kada je Šimun Popov, pojačanje iz Tribunja, šutirao prema praznom golu, ali je lopta na putu do mreže pogodila u glavu Karla Klarina koji je tako s(p)retno sačuvao svoj gol. Kada je Luka Celić u 32. minuti bio precizan za 2:0 Ploča je morala preuzeti puno rizika, ali ih je u toj namjeri odmah zaustavio drugi žuti karton Luke Kresovića. Nakon dvije minute brojčane snage na terenu su se izjednačile, Ploča je uvela vratara-igrača, ali sve njihove planove brzo je poništio Mate Bugarija, koji je suparničku mrežu pogodio sa svoje polovice. Dvije minute prije kraja Josip Šarić smanjuje na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Celić svojim drugim pogotkom.
– Igrački smo kvalitetniji od Ploče, što se vidjelo u finalu. Na turniru smo odigrali šest utakmica u kojim smo primili samo pet golova i to je potvrda da smo zaslužili prvo mjesto. Kao klub postojimo 12 godina, puno smo toga osvojili, ali za nas je ovo uvijek poseban turnir. Imamo igrača koji su već deset godina s nama i to je naša snaga. Za ovo ljeto smo završili i počinjemo se pripremati za županijsku ligu u kojoj se nadamo osvajanju prvog mjesta – zaključio je Vukić.
Slađan Matulina, voditelj Ploče, također je istaknuo pojedinačnu kvalitetu suparnika.
– Znali smo da je snaga Varoši u pojedincima i zato smo naglasak stavili na našu momčadsku igru. Prvo poluvrijeme smo dobro parirali, ali nakon što smo iz dvije pogreške primili golove, više se nismo mogli vratiti. Bez obzira na poraz u finalu, odigrali smo odlično cijeli turnir i bila mi je čast voditi ove igrače – kaže Matulina i dodaje:
– Uvijek me obuzmu emocije na ovom turniru i zato sam posebno sretan što smo igrali finale pred toliko publike. Turnir je izašao iz okvira Zadarske županije i za njega je čula cijela Hrvatska. Čestitam organizatorima i svima koji su odradili veliko posao da i ove godine sve bude na visokoj razini. Čestitke i Varoši te zahvala Šimunu Popovu, koji inače nije naš igrač, ali je nakon niza ozljeda u momčadi došao pomoći – podvukao je Matulina.
Treće mjesto, kao i lani, osvojio je Kontrol biro, inače pobjednik iz 2018. godine. U dvoboju za broncu Igrači KB-a su nakon boljeg izvođenja šesteraca svladali Idassu Nadin Vina Vinketa. Na kraju ćemo se vratiti – na početak. Prijatelji Antonija Jurjevića, 27-godišnjeg nogometnog vratara, koji je 2017. iznenada preselio u nebesku vječnost, još su jednom pokazali kako – pamte samo sretne dane. I tako do sljedećeg turnira…


Finale
VAROŠ ZDC 4 – PLOČA 1
VAROŠ ZARA DENTAL CENTAR: Radan, Škugor, Žilić, Jurlina, Klarin, Župan, Mudronja 1, Bugarija 1, Celić 2, Nović. Voditelji: Marko Vukić, Martin Nonković.
PLOČA: Pilipović, Volpi Kobal, Šarić 1, Kresović, Popov, Ivković, Zdrilić, Bandalo, Pedišić, Jurjević, Čačić. Voditelj: Slađan Matulina.


Za treće mjesto
IDASSA NADIN  4 (2) – KONTROL BIRO 5 (2)
IDASSA NADIN VINA VINKETA: M. Stojanov, R. Stojanov, B. Stojanov, Remšak 1, Kapitanović, Bačkov, Gagula, P. Katuša 1, B. Katuša, Vicković, Mikulić, Colić Škuca. Voditelji: Stipe Čulina, Vedran Vinketa.
KONTROL BIRO: Škoda, Zanki 1, Bašić 1, Čule, Gavran, Kojić, Genda, F. Anić, Nekić, J. Anić, Baraba, Pinčić. Voditelji: Dino Kevrić, Marko Pedišić.




Pobjednici
2017. Varoš
2018. Kontrol biro
2019. Tin
2020. Varoš ZDC
2021. Varoš ZDC


Najbolji
Igrač: Luka Jurlina (Varoš ZDC)
Strijelac: Mate Bugarija (Varoš ZDC, 6 golova)
Vratar: Andrija Pilipović (Ploča)


Dječji turnir
1. Arbanasi
2. Primorac (B)
3. Zadar
4. Dalmatinac
Najbolji igrač: Toni Živković; najbolji strijelac: Grgo Galac; najbolji vratar Toni Jurišić.


Put do finala
Varoš: 1. kolo: Raštane Kanela 3:0; 2. kolo: Ustanik 4:2; osmina finala: Stanovi 5:0; četvrtfinale: Tornado Bibinje 4:1; polufinale: Idassa Nadin Vina Vinketa 3:1.
Ploča: 1. kolo: Bili Brig La Felicita 1:0; 2. kolo: Pag Flak 2:1; osmina finala: Hajduk (P) 3:2 (0:0); četvrtfinale: Tin 4:3 (1:1); polufinale: Kontrol biro 3:0.


Veterani
1. Sabunjar RN
2. Bistro Kolodvor
4. Zadranka
5. Pirovac
Najbolji igrač: Jure Sorić; najbolji vratar: Slobodan Marušić; najbolji strijelac: Frane Fatović.