Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Spektakl nad spektaklima u režiji Tomislava Bralića i klape Intrade

31.08.2021. 12:30


Gardelin hrvatske klapske pisme Tomislav Bralić za Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja, obećao je vrhunski doživljaj i sasvim ispunio obećanje. Veličanstven doživljaj na spektakularnom koncertu održanom u nedjelju navečer na Trgu sv. Jure začinjen je rijetko viđenim vatrometom.
Sve je začinila klapa Intrade koja se još od osnutka 1985. godine, jedna od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj i među hrvatskim iseljeništvom.
– Da vidimo ruke gori, pozvao je Bralić i pozdravio Vir, domaće i furešte. Uživajte, veselite se i pivajte s nama. Po svom guštu ćemo navigavati kroz ovaj koncert do vatrometa i poslije njega, najavio je Tomislav Bralić i započeo nezaboravni spektakl, koloplet glazbe i emocija.
Bralić i Intrade donose duh Dalmacije na svojim koncertima diljem Lijepe Naše i izvan nje.
​- Svi su ovih gotovo godinu i pol dana željni koncerata i zabave. Kako je ovdje na trgu u Viru euforično, vatreno. Nema velike distance, sve je u ritmu pisme. Da i u crkvi na misi rukom pružimo mir jedni drugima, poručio je Tomislav Bralić na oduševljene nazočnih feštara svih uzrasnih dobi.
Bibinjac Bralić specifičnim glasom mističnog baritona, glasom koji toplinom miluje, te srdačnošću raznježuje, godinama osvaja srca publike. Bralić i Intrade koncert započinju s pjesmom "Ribar sam stari". Od tih prvih taktova euforija je rasla, svi su gotovo u transu zajedno s Tomislavom i klapom pjevali.
Svaka pjesma u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade ima posebnu snagu zvuka i riječi, izrazito naglašen emotivni naboj koji s iskrenom lakoćom prenosi u srca slušatelja.
Jednostavno, virski trg i obližnja plaža se njihala u nihovom ritmu, zvukovi su činili čuda. Bralić nije trebao zamoliti nepregledno mnoštvo nazočnih da s njima zapjevaju, svi su pjevali i zamamnim ritmom se njihali.