Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Gradonačelnik u estradnim vodama

Autor: Velimir Brkić

30.10.2008. 23:00
Gradonačelnik u estradnim vodama

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U srijedu navečer u višenamjenskoj Školsko-sportskoj dvorani u Benkovcu održano je javno snimanje popularne emisije Hrvatske televizije “Lijepom našom” na kojoj su predstavljeni Grad Benkovac i Zadarska županija.
U benkovačkoj dvorani tražilo se mjesto više. Javno snimanje je privuklo preko 2.000 posjetitelja koji su aktivnim sudjelovanjem držali atmosferu i dobro raspoloženje tako da će ovaj spektakl svakom posjetitelju ostati u lijepom i ugodnom sjećanju. Zadovoljna publika, zadovoljni izvođači programa.
U publici su bili i saborski zastupnik Branko Kutija i brojni drugi uglednici iz javnog života Benkovca i Zadarske županije. Zadarski župan Stipe Zrilić i benkovački gradonačelnik Mirko Erstić bili su u narodnim nošnjama ovog ravnokotarskog i bukovačkog kraja. Posebno je oduševio prvi javni, estradni nastup gradonačelnika Erstića, koji je na pozornici otpjevao “Kroacijo iz duše te ljubim”.
U Benkovcu su nastupili: HKUD “Sv. Kuzma i Damjan” iz Slivnice, KUD “Branimir” iz Benkovca, KUD “Luzarica” iz Pridrage, KUD “Nevijana” iz Neviđana, MPS “Sokolovi” Nike Zekića; klape: Asseria iz Benkovca, zadarske Intrade i Tomislav Bralić, Težaci iz Paljuva, Bibanum iz Bibinja, Cantus iz Sv. Filipa i Jakova, Biograd iz Biograda, ženska klapa Citadela iz Zadra zatim Mladen Grdović, Đani Maršan, Zoran Jelenković, Amenda Stošić, Emilija Kokić, Izabela Martinović, Alen Nižetić, Zlatko Vuković – Čobi, Slavonia band iz Đakova i Šima Jovanovac.
Prvi dio emisije bit će emitiran ove nedjelje, 2. studenoga, na prvom programu HRT-a u 15.50 sati, dok će se druga emisija emitirati 9. studenog, također u 15,50 sati.
 


 SAV PRIHOD ZA DAVORA JARMANOVIĆA


Javno snimanje HRT-ove emisije “Lijepom našom” u Benkovcu imalo je i humanitarni karakter. Ulaznice su se prodavale po popularnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod namijenjen je za liječenje 7-godišnjeg Davora Jarmanovića iz Benkovačkog sela. Malom Davoru zbog teške bolesti potreban je operativni zahvat u talijanskoj bolnici u Padovi. Kako je za njegovo liječenje potrebno čak 1,5 milijuna kuna, ovaj hvalevrijedni primjer tek je početak sveobuhvatnih akcija humanitarnih pomoći u cilju što bržeg ozdravljenja i oporavka hrabrog dječaka Davora.