Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ingrid za gradonačelnicu, kandidat za župana još nepoznat

Autor: Siniša Klarica

30.10.2008. 23:00
Ingrid za gradonačelnicu, kandidat za župana još nepoznat

Foto: Filip BRALA



Ingrid Antičević Marinović kandidatkinja je SDP-a  za gradonačelnicu Zadra, a kandidat za dogradonačelnika bit će dr. Miro Morović, sadašnji nezavisni vijećnik u Gradu Zadru. Tako je objavljeno na tiskovnoj konferenciji zadarskog SDP-a, na kojoj je sudjelovao i predsjednik stranke Zoran Milanović. Milanović je rekao da će se uskoro znati tko će biti i kandidat SDP-a za zadarskog župana, naglasivši da u Zadar nije došao dijeliti lekcije, jer o ovoj sredini ne zna baš puno. Stoga, kaže Milanović, SDP ima Ingrid Antičević Marinović koju čeka teška utakmca u svibnju slijedeće godine.
– Lokalni izbori se po prvi put održavaju po novim pravilima. Do sad su samo zečevi vukli liste, a onda se gubili u bespućima Zagreba. Sad će za gradonačelnika biti potrebno 50 posto glasova ili više glasova nego li ih je osvojila bilo koja lista na prošlim lokalnim izborima, rekao je Milanović.
Po Milanoviću, za toliki broj glasova, morat će se biti u svakom domaćinstvu, a  na to je Ingrid Marinović rekla kako SDP ima program s razrađenim politikama koje se osobito tiču socijale i školstva. Po njoj je Zadar grad lijep za turiste, ali  grad u kojem nedostaju vrtići i u kojem ljudi ne žive onako kako se prikazuje. Kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra rekla je da će se založiti, iako to nije u njihovoj domeni, da se ingerencije sigurnosti i socijale prebace na grad.
Zoran Milanović je na početku obilaska Zadarske županije položio vijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju odajući poštu braniteljima Domovinskog rata, rata ponosa i tragedije. Također, vijenci su položeni i na spomen obilježje oslobodiocima Zadra 1944., a Milanović je pozvao napose premijera Sanadera  da i on to učini, a ne da se pred Europom, samo deklarativno zalaže za antfašizam.
Upitan od novinara je li činjenica da je telefonski nazvavši Sanadera, zapravao pred biračima pružio ruku političkom, u tom trenutku davljeniku, Milanović je rekao da Sanader nipošto nije davljenik, nego izvrstan plivač.
– Problem je tad bila Hrvatska, a o tim problemima smo mjesecima govorili i iscrpili sve zakonske mogućnosti. Ostala nam je ulica, ali SDP nije stranka ulice, pa smo rekli: evo imate sve i učinite nešto. Mislim da mu ta pružena ruka, neće baš puno pomoći, rekao je na kraju tiskovne konferencije predsjednik SDP-a  Zoran Milanović.