Važno je cijepiti se protiv gripe

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
medic
Vedran SITNICA
Alan Medić

Uoči sezone gripe, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, prvi put je organizirao edukacijsku kampanju o važnosti cijepljenja protiv gripe. Osnovni cilj edukacijske kampanje je povećanje svijesti zdravstvenih djelatnika i javnosti o važnosti sprečavanja gripe cijepljenjem, o dostupnosti cjepiva kao i mogućnosti cijepljenja od listopada do kraja siječnja.

Kako bi se realizirali navedeni ciljevi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je predavanja za liječnike i druge zdravstvene djelatnike uključene u provedbu cijepljenja u brojnim hrvatskih gradovima. Tako su predavanja već održana u Čakovcu, Rijeci, Zagrebu, Slavonskome Brodu, Puli, Dubrovniku i Splitu, a u Zadru je najavljeno za utorak, 4. studenoga.

Predavanje će se održati u zadarskom hotelu "Kolovare" u 19 sati, a inicijator sastanka je dr. Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Kako su nositelji predavanja epidemiolozi županijskih zavoda za javno zdravstvo, dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemilogiju u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo, pojasnio je kako je cilj ove edukacijske kampanje unaprjeđenje naobrazbe zdravstvenih djelatnika, prije svega liječnika opće, odnosno obiteljske medicine, ali i svih onih koji su uključeni u cijepljenje protiv gripe.

- Osim obrazovanju, predavanja će doprinijeti i boljem povezivanju cjepitelja s djelatnicima epidemioloških službi. U tom smislu, epidemiolozi su pripremili kratka izlaganja s informacijama o procjeni veličine rizičih skupina u svojoj županiji i procijepljenosti u prijašnjim sezonama, kao i informacijama o distribuciji cjepiva za ovogodišnju sezonu te drugim epidemiološkim podacima, kaže dr. Alan Medić.

Tehnički organizator predavanja je tvrtka Pharmagent d.o.o., a pokrovitelji Imunološki zavod d.d. i švicarska farmaceutska tvrtka Novartis Vaccines, koji u suradnji proizvode cjepiva protiv gripe Fluimun i Fluad.

U cilju što bolje obaviještenosti građana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenut će web stranice na domeni www.Gripa.hr na kojima će biti relevantni podaci o gripi i važnosti njezina sprječavanja. Stranice će se razvijati postupno, a u pripremi su i posebni sadržaji za zdravstvene djelatnike, čije su ideje i sugestije u vezi sa sadržajnošću dobrodošle.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno