Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nastavak radova na Poliklinici nakon mišljenja Državnog odvjetništva

Autor: Teuta Babajko Jamičić

30.10.2009. 23:00
Nastavak radova na Poliklinici nakon mišljenja Državnog odvjetništva

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Državno odvjetništvo će svoje mišljenje dostaviti Ministarstvu zdravstva koje će donijeti konačnu odluku o nastavku radova na zadarskoj Poliklinici, kaže dr. Nakić, ističući kako se nada pozitivnom raspletu događanja i što skorijem nastavku radova na Poliklinici u Zadru


Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Dario Nakić u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi sastao se s državnim tajnikom Draženom Jurkotićem i predstavnicima Dražavnog odvjetništva kako bi se rasvijetlile okolnosti koje su dovele do obustavljanja radova na Poliklinici u Zadru.
Prema riječima dr. Nakića, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi zatražilo je stručno mišljenje od Državnog odvjetništva koje bi trebalo utvrditi jesu li se poštovale klauzule ugovora „ključ u ruke” kojeg je resorno ministarstvo sklopilo s izvođačem radova, splitskom tvrtkom „Alkom”. Podsjetimo, zbog sumnje u nepoštivanje ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke „Alkom” iz Splita, obustavljeni su radovi na izgradnji Poliklinike na zadarskoj Relji.
– U cilju rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do obustavljanja radova na zadarskoj Poliklinici, Ministarstvo zdravstva je od Državnog odvjetništva zatražilo stručno mišljenje kako bi se utvrdilo jesu li se poštovale klauzule ugovora “ključ u ruke”, potpisanog između resornog ministarstva i “Alkoma” iz Splita. Shodno tome, ja sam u Zagreb, u Ministarstvo zdravstva išao na savjetovanje, razgovor s pravnicima iz Državnog odvjetništva, koji će sve te informacije uključiti u formuliranje mišljenja o ugovoru “ključ u ruke”, zatraženog od strane resornog ministarstva, govori dr. Nakić, pojašnjavajući kako je s predstavnicima Državnog odvjetništva razgovarao isključivo o okolnostima vezanim za zadarsku Polikliniku na Relji, a sam razgovor je bio savjetodavnog karaktera.
Dr. Nakić je i ovom prilikom ponovio ono što je uvijek isticao, a to je da zadarska Opća bolnica radi otvoreno i transparentno, a što se tiče ugovora najvjerojatnije je riječ tek o nesporazumu. Ukoliko je zaista došlo do nepoštivanja klauzule ugovora “ključ u ruke”, dr. Nakić vjeruje da je to bilo nenamjerno i nespretno bez ikakvih loših namjera. Temeljem prikupljenih informacija, među kojima su i one koje je dao dr. Nakić, Državno odvjetništvo će sastaviti mišljenje o ugovoru “ključ u ruke” koje će dostaviti Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.
– Iako nisu definirani rokovi, vjerujem kako će Državno odvjetništvo uskoro utvrditi jesu li se poštovale klauzule ugovora “ključ u ruke” koji je Ministarstvo zdravstva sklopilo sa splitskom tvrtkom „Alkom”. Državno odvjetništvo će svoje mišljenje dostaviti Ministarstvu zdravstva koje će donijeti konačnu odluku o nastavku radova na zadarskoj Poliklinici, kaže dr. Nakić, ističući kako se nada pozitivnom raspletu događanja i što skorijem nastavku radova na Poliklinici u Zadru.