Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Stavio joj nož pod vrat pa ju poljubio!

Autor: Minja Gugić

30.10.2009. 23:00
Stavio joj nož pod vrat pa ju poljubio!

Foto: Adam VIDAS



Svjedokinja je prepričala što je sve te večeri proživjela u 20-ak minuta pljačke frizerskog salona u kojem radi, a optuženom je sve oprostila zahvalna što ju nije ubo nožem


Sve mu opraštam i zahvalna sam mu što me nije ubo nožem kojeg mi je u jednom trenutku držao pod vratom. Rekla sam mu da uzme sve što hoće samo da me ne ubode jer imam kući dijete, a on mi je na to odgovorio kako i on ima dijete i da to radi zbog djeteta. Sve je trajalo 20-ak minuta i ja to nikada neću zaboraviti. Na odlasku kad sam ga zamolila da mi vrati ključeve od auta i karticu od mobitela, on mi je to vratio i poljubio me u lice pitajući: “Čemu toliki strah? Da sam te mislio ubiti već bih to bio učinio” – ispričala je jučer Sudskom vijeću Županijskog suda u Zadru Mladenka Strenja (31), frizerka koja je radila u frizerskom salonu te večeri kad ga je opljačkao optuženi Adis Ljubijankić (27).
Vidno uznemirena svjedokinja još je kratko ispričala kako je sve počelo oko 21 sat, a u salonu su ostale same ona i još jedna žena kojoj je uređivala frizuru. Dodala je kako je te večeri na svoju nesreću zaboravila zaključati ulazna vrata salona nakon što su otišle naučnice.
– On je ušao s tim golemim kuhinjskim nožem i rekao mi da otvorim blagajnu. Uzeo je tisuću kuna, a cijelo je vrijeme držao nož u ruci i dok je pretraživao salon i razbacivao stvari. Uzeo mi je ključeve auta, a to je poslije vratio. Prije nego što je otišao jednim od ručnika je pobrisao sve predmete koje je dodirnuo. Bio je drogiran jer su mu oči bile jako mutne – zaključila je svjedokinja Strenja.
Nakon njenog svjedočenja, optuženi Ljubijankić joj je rekao kako joj se ispričava za sve nanesene boli i moli za oprost.
Podsjećamo, prema optužnici zadarskog tužiteljstva kojeg u ovom slučaju zastupa Marija Rukavina, Adis Ljubijankić i Ana Marija Lisica su se krajem travnja ove godine dogovorili da opljačkaju trgovinu “Vlado” u Ulici Ivana Lucića na kućnom broju 18, kako bi se domogli novca.
Dogovorili su se kako će Lisica pratiti situaciju i Ljubijankiću dati znak kad bude najpovoljniji trenutak da uzme novac pa je on tako na njezin znak prišao prodavačici s leđa, rukama je uhvatio oko vrata. Prodavačica je potom počela vikati i zapomagati, a on joj je na to rekao da se smiri, odgurnuvši ju te je iz otvorene blagajne zgrabio snop novčanica od oko četiri tisuća kuna te se dao u bijeg.
No, pri bijegu mu je ispalo gotovo dvije tisuće kuna. Za to je vrijeme Ana Marija Lisica ostala u trgovini, a na pitanje šokirane prodavačice poznaje li razbojnika, odgovorila je kako ga ne poznaje niti s njim ima ikakve veze.
Zaključivši kako mu je plijen iz trgovine premalen, Adis Ljubijankić je nekoliko sati kasnije iste večeri, sam krenuo u pljačku frizerskog salona “Rina”.
Ušao je u salon gdje je u tom trenutku zatekao frizerku Mladenku Strenja i Dragicu Mišlov te je držeći u ruci veliki kuhinjski nož duljine oštrice oko 18 cm naredio frizerki da otvori blagajnu uzevši tisuću kuna, a zatim joj je stavio nož pod vrat pitajući gdje je ostatak novca.
I dok je dalje pretraživao salon i razbacivao stvari, prišao je i Dragici Mišlov te joj je, prema navodima optužnice, prislonio nož pod bradu i zatražio da mu i ona preda sav svoj novac.
Suđenje se nastavlja.