Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Likra” nastavlja s radom

30.10.2010. 22:00
“Likra” nastavlja s radom


Likovna i književna radionica župe Pridraga, koju vode umjetnički par, slikarica i ilustratorica Karolina Kulier Čulina (članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar) i Zvonko Čulina, umjetnik i književnik (član HDLU-a Zadar i Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne u Mostaru), već četvrtu godinu za redom kontinuirano vode kreativnu, likovnu i književnu radionicu pri župi, u svom mjestu Pridrazi.
Ova radionica, kroz koju je prošlo i kroz koju je već educirano preko 120 polaznika (osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata) iz Pridrage i okolnih mjesta; Novigrada, Smilčića, Biljana pa čak i iz Zadra, opet je počela, odnosno nastavlja s radom.
Na prvom susretu u ovom polugodištu, u subotu 23. listopada, bilo je 17 polaznika, likovnih i književnih talenata koji su s oduševljenjem, ali i strpljenjem dočekali nastavak ove kreativne radionice slikanja i lijepog pisanja.
Inače, i ovaj, kao i svaki polugodišnji likovno-književni projekt, završava na kraju s jednom prikladnom izložbom i recitalom polaznika radionice sa svim popratnim tiskanim materijalom (katalozima, pozivnicama i plakatima).
Radionica se održava jednom tjedno, subotom u vremenu od 15 – 17 sati u već poznatom kulturnom prostoru ovoga mjesta, Kripti župne crkve Gospe od Ružarija, u organizaciji navedenih umjetnika te mjesne župe i župnika don Jure Zubovića a pod pokroviteljstvom Općine Novigrad.
Radionica koja traje do kraja godine, otvorenog je tipa, vrlo fleksibilna, besplatna je i medijski redovito popraćena (posebno na stranicama “Kultura” i “Mali odmor” – Zadarskog lista).
Sljedeći susret je 6. studenog ove godine. Svi, veći ili manji talenti, koji su zainteresirani za širine likovnosti i kreativno pisanje, dobrodošli su i pozvani su da se priključe.