Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Loš dan svih 11 Zadrana

30.10.2011. 23:00
Loš dan svih 11 Zadrana


Lakše je bilo Slaven Belupu primijeniti svoju taktiku na kontre i polukontre nakon tog iznenađujućeg kola na samom početku utakmice. U takvoj igri gdje je bio velik broj njihovih igrača iza lopte teško smo prolazili – istaknuo je Luka Begonja


Orila se pjesma iz svlačionice Koprivničana nakon pobjede na Stanovima, koje su pognutih glava napuštali ove sezone veliki Hajduk i Dinamo. U jednu ruku, to je veliko priznanje Zebićevim igračima da se ovako bučno slavi pobjeda nad njima, no u subotu popodne na Stanovima nije istrčala ona momčad koja je do prije dva tjedna deklasirala hrvatskog prvaka. Koprivničani su valjda u glavama Zadrana djelovali, nakon poraza u Kupu od Vinogradara, kao lagan zalogaj, a ispostavilo se da su belupovci bili uvijek korak ispred njih. Nisu se ni zatrčali nakon prvog sučeva zvižduka, a već je bilo 1:0 za goste, dok je drugi gol u samoj završnici prvog dijela zatukao sve ambicije plavih za osvajanje nova tri, toliko potrebna, domaća boda. Najvećim krivcem za poraz se pokazao bivši hajdukovac, Tomislav Bušić, koji nije propustio glavom u 45. minuti sa pet metara matirati Ježinu.
– Zasluženo smo pobijedili. Dobro smo stajali na terenu, nismo dopuštali Zadranima da nas pritisnu i dobro smo odigrali te kontre i polukontre koje su nam donijele pogotke. Otvorili smo ranim pogotkom i srećom smo uspjeli brzo uzvratiti na Mršićev pogodak za izjednačenje. Drago mi je da sam ja bio taj koji je uspio zabiti za pobjedu i siguran sam da će nam ova tri boda značiti puno po pitanju samopouzdanja u sljedećim utakmicama – kazao je Bušić, dok je slično razmišljanje ponudio njegov kolega iz zadnje linije Josip Milardović. Ne samo da je uspješno dirigirao zaposlenom obranom Koprivničana nego je i potvrdio na kraju pobjedu golom iz kornera.
– Zadovoljni smo s pobjedom na teškom gostovanju u Zadru i drago mi je da smo uspjeli dokazati da smo prava momčad pogotovo nakon iznenađujućeg ispadanja u Kupu od Vinogradara. Očekivali smo jaki Zadar koji je posebno moćan na svom terenu, no stajali smo od početka na terenu kako treba, čvrsto i muški te uspjeli zabiti gol na otvaranju. Mislim da smo uglavnom bili bolji protivnik i zasluženo na kraju slavili.
Kod Zadrana nije bilo tolike tuge koliko bi se moglo očekivati s obzirom na novi gubitak domaćih bodova. Loš dan čest je termin danas u sportu, no kako drukčije opisati blijedo izdanje s puno pogrešaka koje su igrači Dalibora Zebića prikazali nakon veličanstvene igre protiv Dinama. Očito da pristup nije bio pravi i da svih 11 koji su istrčali od prve minute nije imalo odgovor na mudru igru gostiju. Nije išlo ni Antoniju Mršiću koji je za razliku od ostalih suigrača ponio barem jednu lijepu uspomenu s ove utakmice. Gol za izjednačenje u 44. minuti bio je za svaku pohvalu, no ostao je gorak okus poraza na kraju.
– Što pametno reći nakon tko zna koje utakmice na domaćem terenu u kojoj primamo gol odmah na otvaranju. Taj gol nas je destabilizirao i pokušavali smo nekako vratiti se u utakmicu. I kad nam je konačno uspjelo, odmah su nam Koprivničani zabili za novo vodstvo te je bilo teško preživjeti taj drugi šok. Nismo odigrali dobro u drugom poluvremenu, previše je bilo prostora između obrane i napada te smo djelovali potpuno nepovezano. Jednostavno nismo znali odgovoriti na igru gostiju koji su vješto iskoristili svoje šanse dok će mi, izgleda, bodove morati tražiti protiv Karlovca u sljedećem kolu – kazao je Mršić.
Luka Begonja uklopio se u sivilo ostatka momčadi te nije uspio pokazati ništa iz svog bogatog repertoara dodavanja i prilika u kojima se nerijetko nađe. Gosti su zabijali u najnezgodnijim trenucima što je definitivno ukočilo igru Zadrana.
– Lakše je bilo Slaven Belupu primijeniti svoju taktiku na kontre i poloukontre nakon tog iznenađujućeg kola na samom početku utakmice. U takvoj igri gdje je bio velik broj njihovih igrača iza lopte teško smo prolazili. Uspjeli smo izjednačiti, no vrlo brzo su gosti došli do novog vodstva preko još jednog gola koji nismo smjeli dopustiti. Imali smo loš dan, s druge strane bio je protivnik koji nije praštao naše pogreške i zasluženo na kraju pobijedio – na kraju će Begonja.